30 yıl sonra Karabağ'da ilk kez sandık kurulacak

Azerbaycan'da 7 Şubat'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi düzenlenecek. 30 yıl sonra Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ'da ilk kez sandık kurulacak. Askeri ve siyasi pek çok başarıya imza atan mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev seçimin favorisi.

30 yıl sonra Karabağ'da ilk kez sandık kurulacak
30 yıl sonra Karabağ'da ilk kez sandık kurulacak
GİRİŞ 01.02.2024 14:39 GÜNCELLEME 01.02.2024 14:43

Dost ve kardeş ülke Azerbaycan, Karabağ zaferinin ardından ilk kez seçime gidiyor. AZerbaycanlılar 7 Şubat'ta cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanacak. Seçimlerin tarihi bir özelliği var. Çünkü bu kez Azerbaycan topraklarının tamamında oy kullanılacak. Yaklaşık 30 yıl sonra işgalden kurtarılan Karabağ'da ilk kez sandık kurulacak.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 7 aday yarışıyor. Askeri ve siyasi pek çok başarıya imza atan mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in sandıktan galip çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Diğer adaylar Milli Cephe Partisi Genel Başkanı Razi Nurullayev, Büyük Kuruluş Partisi Genel BaşkanI Fazıl Mustafa, Büyük Azerbaycan Partisi Genel Başkanı Elşad Musayev, Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Kudret Hasanguliyev ve bağımsız 2 isim Zahid Oruç ile Fuat Aliyev.

Azerbaycan'da seçimlerin 2025 yılında yapılması planlanıyordu. Ama Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kararıyla 1 yıl erkene alındı. Cumhurbaşkanı seçiminin 7 yılda bir yapıldığı Azerbaycan'da son seçim,  11 Nisan 2018'de düzenlenmişti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi