Rocky filmlerinin efsane ismi Carl Weathers hayatını kaybetti

Rocky filmlerinde Apollo Creed rolüyle hafızlarda yer edinen unutulmaz aktör Carl Weathers hayatını kaybetti.

Rocky filmlerinin efsane ismi Carl Weathers hayatını kaybetti
Rocky filmlerinin efsane ismi Carl Weathers hayatını kaybetti
GİRİŞ 02.02.2024 23:35 GÜNCELLEME 02.02.2024 23:35
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Dünya sinema tarihine damga vuran Rocky filmlerinde Slyvester Stallone ile birlikte başrolü paylaşan efsane oyuncu Carl Weathers 76 yaşında hayatını kaybetti.

CARL WEATHERS HAYATINI KAYBETTİ

Unutulmaz oyuncunun ailesi, Weathers'ın uykudayken yaşamını yitirdiği belirtildi.

En son rolleri arasında kendisine drama dizisinde olağanüstü konuk oyuncu dalında Emmy adaylığı kazandıran The Mandalorian'daki Greef Karga yer aldı. Ayrıca iki bölümün yönetmenliğini yaptı.

Rocky filmlerinin efsane ismi Carl Weathers hayatını kaybetti

ROCKY'NİN UNUTULMAZ İSMİ APOLLO CREED KARAKTERİ

Apollo Creed, "Rocky" film serisinin ikonik karakterlerinden biridir ve Carl Weathers tarafından canlandırılmıştır. Apollo Creed, seride bir boks şampiyonu olarak tanıtılmış ve Rocky Balboa'nın (Sylvester Stallone tarafından canlandırılan) hem rakibi hem de dostu olarak önemli bir rol oynamıştır.

Apollo Creed karakteri, serinin ilk filmi olan "Rocky" (1976) ile izleyici karşısına çıkmıştır. Bu filmde, Apollo Creed ABD'nin 200. yıl dönümünü kutlamak için bir dövüş düzenler ve kariyerinin zirvesindeki bir şampiyon olarak, amatör bir boksör olan Rocky Balboa'ya meydan okur. Creed'in Rocky ile ilk maçı, serinin en unutulmaz anlarından birini oluşturur ve bu dövüş, ikilinin arasındaki rekabet ve sonrasında gelişen dostluğun başlangıcını işaret eder.

Rocky filmlerinin efsane ismi Carl Weathers hayatını kaybetti

"Rocky II" (1979) filminde, Apollo Creed, Rocky'ye rövanş maçı teklif eder, çünkü ilk maçın tartışmalı sonucundan memnun değildir ve kendi üstünlüğünü kanıtlamak istemektedir. Bu filmde ve sonraki filmlerde, Apollo Creed'in karakteri daha da derinleşir ve onun profesyonellik, onur ve sporcu kimliğine dair farklı yönleri ortaya çıkar.

"Rocky III" (1982) ve "Rocky IV" (1985) filmlerinde Apollo Creed, Rocky'nin hem mentoru hem de yakın arkadaşı olarak ön plana çıkar. Özellikle "Rocky IV"te, Apollo Creed, Rus boksör Ivan Drago ile bir gösteri maçına çıkar ve bu maç, serinin en dramatik olaylarından birine sahne olur.

Apollo Creed karakteri, boks dünyasındaki büyük bir yıldızın yanı sıra, aynı zamanda büyük bir gösteri adamı ve Amerikan rüyasının bir temsili olarak tasvir edilmiştir. Karizması, güçlü kişiliği ve Rocky ile olan ilişkisi, onu "Rocky" serisinin unutulmaz ve çok sevilen bir karakteri yapmıştır.

Rocky filmlerinin efsane ismi Carl Weathers hayatını kaybetti

CARL WEATHERS KİMDİR?

Carl Weathers, Amerikan sinema ve televizyon dünyasında tanınan bir oyuncu, yönetmen ve eski profesyonel futbolcudur. 14 Ocak 1948 tarihinde New Orleans, Louisiana, ABD'de doğmuştur. Özellikle Apollo Creed karakterini canlandırdığı "Rocky" film serisiyle ün kazanmıştır. Bu rolle uluslararası bir tanınırlık kazanan Weathers, sinema dünyasında önemli bir figür haline gelmiştir.

Futbol kariyerine San Diego State University'de oynayarak başladı ve daha sonra kısa bir süre için profesyonel olarak Oakland Raiders ve Canadian Football League'de (CFL) British Columbia Lions takımlarında oynadı. Futboldan sonra tamamen oyunculuğa yönelen Weathers, "Predator", "Action Jackson" ve "Happy Gilmore" gibi filmlerde de önemli roller üstlenmiştir.

Rocky filmlerinin efsane ismi Carl Weathers hayatını kaybetti

Oyunculuk kariyerinin yanı sıra, Carl Weathers yönetmenlik de yapmış ve televizyon dizilerinde rol almıştır. "The Mandalorian" Disney+ dizisinde Greef Karga karakterini canlandırarak yeni nesil izleyicilerle de tanışmıştır. Weathers, ayrıca oyunculuk dışında spor eğitimi ve oyunculuk koçluğu gibi alanlarda da çalışmalar yapmıştır.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Ethem Erpolat 2 ay önce Şikayet Et
    Apollo who?
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Action Jackson.
    Cevapla
  • Hüsamettin 2 ay önce Şikayet Et
    Darısı Silvester Stelleo 'nun başına.
    Cevapla
  • Deli 2 ay önce Şikayet Et
    Benim için rocky 4 te ölmüştü o.
    Cevapla
  • SABIRLI 2 ay önce Şikayet Et
    Efsaneler aramızdan bir bir ayrılıyor güzellikler içinde uyusun kendileri polisiye rolleride hafızamda gayet başarılıydılar elbette üzücü bir kayıp oldu bu arada insan hey gidi yıllar hey düşüncesine kapılmıyor değil mutlaka ömür adeta ırmak misali akıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı