Son dakika... Rusya istedi, BMGK 'acil' toplanıyor

ABD'nin Ürdün'deki saldırıya karşılık dün gece Irak ve Suriye’deki İran bağlantılı milis gruplara düzenlediği saldırıların ardından Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) “acil” toplantıya çağırdı.

GİRİŞ 03.02.2024 22:54 GÜNCELLEME 04.02.2024 00:51
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), 28 Ocak'taki saldırıya karşılık, gece Irak ve Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusuna ve ona bağlı milis güçlere ait toplam 85 hedefe hava saldırıları düzenlemesi sonucu onlarca kişinin ölümü üzerine peş peşe tepkiler gelmeye devam ediyor.

ABD, 28 Ocak'ta Suriye-Ürdün sınırındaki üssünde 3 askerinin ölümüyle sonuçlanan sert yanıt verdi.

Rusya’dan da saldırılara tepki geldi. Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy yaptığı açıklamada, “ABD’nin Suriye ve Irak’a yönelik saldırılarının oluşturduğu barış ve güvenlik tehdidi nedeniyle BMGK’nın ‘acil’ toplanmasını talep ettik” dedi.

ABD'den misilleme saldırısı! Rusya, İran, Irak ve Suriye'den açıklama! Bilanço duyuruldu!ABD'den misilleme saldırısı! Rusya, İran, Irak ve Suriye'den açıklama! Bilanço duyuruldu!

BM'den ABD'ye Irak ve Suriye uyarısı: Yıkıcı sonuçları olurBM'den ABD'ye Irak ve Suriye uyarısı: Yıkıcı sonuçları olur

IRAK: 16 KİŞİ ÖLDÜ

Irak Hükümet Sözcüsü Basim Avvadi, yaptığı yazılı açıklamada, "Amerikan yönetimi, Kaim Akkaşat (Enbar) bölgesindeki güvenlik güçlerimize saldırı düzenledi. Bu düşmanca saldırı, aralarında sivillerin de bulunduğu 16 kişinin şehit olmasına ve 25 kişinin de yaralanmasına neden oldu." ifadelerini kullanmıştı.

Saldırının bölgedeki yerleşim yerleri ve kamu mallarında maddi hasara neden olduğunu belirten Avvadi, ABD'nin bu saldırıyla ilgili Irak hükümetine bilgi verdiği iddialarının ise "asılsız" olduğunu kaydetmişti.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 65
  • Mehmet 2 ay önce Şikayet Et
    Birleşmiş milletlerini toplasa ne olur hiç bir caçık olmaz niye abd veto eder biter reis ne diyor dünya 5 ten büyük bir islam ülkesi olmadıkca hepsi boş
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    İran rusya kore ve çin ortak ittifak kurmalı. Arkası gelecektir. Amerikan zulmünden bıkan yüzlerce ülke var.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 ay önce Şikayet Et
    Çok önemli bir gösterge, ukrayna savaşı ile birlikte okuyalım... ÇİN yüzyılı... İÇİN küresel normlar, yeni dunya duzeni yazılıyor...
    Cevapla
  • Orhan Yılmaz 2 ay önce Şikayet Et
    İranı vuracaktı sözde. yusufcuk... yemiyor değil mi İran topraklarına müdahale etmeye
    Cevapla
  • ALLAH dostu 2 ay önce Şikayet Et
    ŞERİAT isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz BÜTÜN DÜNYADA ŞERİAT İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ŞERİAT İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ŞERİAT İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ŞERİAT İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ŞERİAT İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ŞERİAT İSTERİZ ŞERİAT
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama