Namibya Cumhurbaşkanı hayatını kaybetti

2015 yılından beri Namibya'yı yöneten Cumhurbaşkanı Hage Geingob'un hastanede yaşamını yitirdiği açıklandı. Deneyimli siyasetçiye birkaç hafta önce kanser teşhisi konmuştu.

Namibya Cumhurbaşkanı hayatını kaybetti
Namibya Cumhurbaşkanı hayatını kaybetti
GİRİŞ 04.02.2024 11:45 GÜNCELLEME 04.02.2024 11:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Afrika'nın güneyinde yer alan ve son yıllarda elektrikli araçlar için kritik bir öneme sahip olan lityum ve değerli taşların madenlerinin bulunduğu Namibya'nın Cumhurbaşkanı Hage Geingob'un 82 yaşında yaşama veda ettiği açıklandı.

Geingob'un tedavi gördüğü Lady Pohamba Hastanesi'nde yaşamını yitirdiği açıklanırken, deneyimli siyasetçiye sadece birkaç hafta önce kanser teşhisi konduğu da belirtildi.

2015 yılından beri ülkeyi yöneten Geingob'un daha önce prostat kanserini yendiği açıklanmıştı. 1941 doğumlu olan Geingob, Namibya'nın 1990'da Güney Afrika'dan bağımsızlığını almasından beri aktif bir siyasetçi olarak öne çıkmıştı. Geingob'un iki günlük bir kanser tedavisi için ABD'ye gittiği açıklanmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Recep 2 ay önce Şikayet Et
    Ben ona demiştim. Ölüm var demiştim. Ölmeden önce verilen sözleri yerine getir demiştim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi soykırım karşısında susan rektörlerimiz nerede?
Başkent Ankara'yı sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü