Ateşkes görüşmeleri sürerken Mısır'dan dikkat çeken 'Filistin Devleti' çağrısı

İsrail ve Hamas arasında ateşkes müzakereleri yürüten kritik ülkeler arasında yer alan Mısır'dan "Filistin devleti" çağrısı geldi. Mısırlı Bakan Şükri, bağımsız Filistin devletinin kuruluşu için takvim belirlenmesi yönünde çağrı yaptı.

Ateşkes görüşmeleri sürerken Mısır'dan dikkat çeken 'Filistin Devleti' çağrısı
Ateşkes görüşmeleri sürerken Mısır'dan dikkat çeken 'Filistin Devleti' çağrısı
GİRİŞ 04.02.2024 21:20 GÜNCELLEME 04.02.2024 21:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, ülkesini ziyaret eden Fransız mevkidaşı Stephane Sejourne ile başkent Kahire'de basın toplantısı düzenledi.

Bakan Şükri, Gazze’de ateşkes çağrısı yaptığı konuşmasında bölgesel meselelere değindi.

FİLİSTİN DAVASI İÇİN SOMUT ADIM ZAMANI

El Kahire kanalında yer alan habere göre Şükri, bağımsız Filistin devletinin kuruluşu için takvim belirlenmesi çağrısında bulundu. Şükri, Filistin davası hususunda kapsamlı siyasi bir çerçeve gerektiğini vurguladı.

Mısır'ın, Gazze'deki Filistinlilerin zorla göç ettirilmesine karşı olduğunu yineleyen Şükri, Fransız mevkidaşı ile Gazze'de ateşkes ve insani yardımların girişi meselelerini ele aldıklarını belirtti.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile de görüştü, Filistin için iki devletli çözüm çağrısı yaptı.

Başkent Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşen Bakan Sejourne, görüşmeye ilişkin X sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Sejourne, “Fransa'nın Gazze'de bir insani ateşkese ve iki devletli siyasi çözümün yeniden başlatılmasına yönelik taahhüdünü yinelediğini” ifade etti.

KAYNAK: AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 2
  • Ne diyelim 2 ay önce Şikayet Et
    Ey mısır sen önce refah sınır kapısından yardım malzemelerinin girişini sağla. İtrailin eli kolu oldun resmen...
    Cevapla
  • Özkan Yürektürk 2 ay önce Şikayet Et
    Sisi satlmış it sen İsrail ne kadar para aldın satlmışlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı