Trump ilk kez açıkladı: Netanyahu, Süleymani operasyonunun parçasıydı, son anda vazgeçti!

Eski ABD Başkanı Trump, İsrail'in İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü operasyon planının bir parçası olduğunu, ancak Binyamin Netanyahu'nun operasyona 2 gün kala vazgeçtiğini açıkladı.

GİRİŞ 05.02.2024 07:25 GÜNCELLEME 05.02.2024 09:30
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Amerikan Fox News'e konuşan Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Süleymani'ye düzenlenecek operasyonun uzunca bir süre önemli bir parçası olduğunu ve bu süreçte birçok konuda ortak çalıştıklarını söyledi.

"SALDIRIDAN İKİ GÜN ÖNCE BUNU YAPAMAYIZ DEDİLER"

"Süleymani'yi indirdiğimizde İsrail'in bunu bizimle beraber yapıyor olması gerekiyordu. Saldırıdan iki gün önce 'Bunu yapamayız' dediler. Sonra kendi generalimize dönüp 'Bunu biz yapabilir miyiz?' dedim. 'Evet yapabiliriz efendim, size kalmış' dedi. 'O zaman yapalım' dedim." şeklinde konuşan Trump, Netanyahu'nun ve İsrail'in planın önemli bir parçası olduğunu kaydetti.

Süleymani, Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarında 3 Ocak 2020 tarihinde ABD'nin düzenlediği insansız hava aracı saldırısında ölmüş, bu saldırının ardından ABD ile İran arasındaki gerilim iyice tırmanmıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • 2 ay önce Şikayet Et
    yalan
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    ABD uçak gemisi batacak inşallah
    Cevapla
  • Sayın 2 ay önce Şikayet Et
    İran Süleymaniye’nin olmesi için ortaklaşa işbirliği yaptı abd ile, gelecek de İran in başına geçecek ti. İran kendi adamını bilerek öldürttü. Abd İran’la işbirliği yapıyor, hiç bir zaman İran israili ve abd savaş açamaz ve vuramaz.
    Cevapla
  • nayn 2 ay önce Şikayet Et
    truml bidene göre yuz kat Türk sevicidir.niye her şeyi dışında biden israil siyinizm menşei siyaset yapar. trump ise cumhutiyetcidir sadece abd için siyaset yapar. zaten cumhuriyetçiler olmasa idi abd elli yıl once çökmüştü..biden bi donem daha kalsa abd diye bir ülke kalmaz.ya içerden ya dışarıdan çöker
    Cevapla
  • S.ekşi 2 ay önce Şikayet Et
    Ruslar kasım süleymaniyi cözünce siyonistler fişi cekti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"