Gazze'de 45 günlük 3 aşamalı ateşkes planı! Hamas kabul etti, İsrail'den ilk açıklama

Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planla ilgili Filistinli kaynaklar Hamas'ın bunu kabul ettiğini bildirirken İsrail’de Netanyahu’nun savaş kabinesine danışmadan ateşkese onay verdiği iddia edildi.

GİRİŞ 07.02.2024 12:29 GÜNCELLEME 07.02.2024 13:20
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: AA'ya açıklama yapan Filistinli kaynaklar, Hamas'ın Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini bildirdi. 

Gazze Şeridi'ni işgal eden İsrail ordusu, bölgeyi üçe bölmüş durumda. Bu bölünen noktalarda İsrail ordusunun kontrol noktaları bulunuyor. Bu noktalardan insani yardımlar dahil İsrail'in izni olmadan geçişlere izin verilmiyor.

İSRAIL’DE NETANYAHU’NUN SAVAŞ KABİNESİNE DANIŞMADAN ATEŞKESE ONAY VERDİĞİ İDDİASI

İsrail devlet televizyonu KAN, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Gazze’de taraflar arasında müzakere edilen anlaşmada, “Katar’ın talebi üzerine sürecin aşamaları arasında müzakerelerin yapılması için ateşkesin korunması maddesini” savaş kabinesine danışmadan onayladığını ileri sürdü.

KAN’ın haberine göre, İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad Direktörü David Barnea, Paris’te Mısır ve Katarlı yetkililerle katıldığı görüşmeler sırasında, Katar’ın talebi üzerine taraflar arasındaki anlaşmanın farklı aşamalarında, müzakerelerin devam etmesi için ateşkesin sürmesi konusunda Başbakan Netanyahu’dan onay aldı.

Haberde konuşan kabineye yakın bir kaynak, savaş kabinesi üyelerinin Başbakan’ın onayının ardından bu konuda bilgi sahibi olduğunu paylaştı.

Başbakanlık Basın Ofisi habere ilişkin yaptığı açıklamada, “Başbakan’ın Mossad Direktörü’ne talimatı geçerli: 'Tüm savaş kabinesini bu konuda bilgilendir ve görüşlerini al' dedi.” ifadesi yer aldı.

- İSRAİL’İN "SAVAŞIN BİTMESİNİ KABUL ETMEDİĞİ" İDDİASİ

Yedioth Ahranot’a konuşan İsrailli yetkililer, Hamas’ın Gazze’deki esirlerin serbest bırakılması ve ordunun Gazze’den çekilmesi yönündeki talebine karşı, “savaşı durdurmayı kabul etmeyeceklerini” belirtti.

Yetkililer, taslak anlaşmanın İsrail hapishanelerindeki "yüksek profilli isimlerin" de yer aldığı 1500 Filistinli esirin serbest kalmasını öngördüğünü ileri sürdü.

AA'ya açıklama yapan Filistinli kaynaklar, Hamas'ın Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini bildirmişti.

SALDIRILAR DURACAK

Katar'ın dahil olduğu ateşkes anlaşmasına göre, taraflar, geçiş aşaması döneminde saldırıları durduracak. Bu dönem 1 hafta sürecek. Esir alınanlar bu aşamada serbest bırakılmayacak.

Netanyahu'nun, geçen hafta Mossad Başkanı Dedi Barnea'nın katıldığı Paris'teki istihbarat şefleri zirvesinde Katar'ın talebini onayladığı da bildirildi.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 66
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Şimdilik... Batıdan biraz daha yemlensin, korkak askerleri biraz nefes alsın diye.
    Cevapla
  • İSEVİ 2 ay önce Şikayet Et
    Yalan haber bunlar, inanmayın... İsrailin asıl hedefi Nil ve Fırat nehirlerinin arasındaki bölgeye tamamen hakim olmaktır.. Bunun için İran ve Türkiye ile savaşmayı bile göze alırlar..
    Cevapla
  • faruk 2 ay önce Şikayet Et
    israile güven olmaz onlar için esir sıkıntısı yok ki
    Cevapla
  • Vatan 2 ay önce Şikayet Et
    Hamasa soruyorum, 27 bin insanın ölümüne sebep olan Aksa Tufanı isimli saldırıyı niye yaptı, kime hizmet etti, yazık günah değilmi, Gazze yerle bir oldu, Katil İsrail binlerce insanı katletti.
    Cevapla
  • Redkidh 2 ay önce Şikayet Et
    Cok sacma bir söylem...hırsız on hic mi suçu yoktu derler adama ..bu soylemlrr Hamas ı itibarsızşastırmak icin dile getirilşyor..üatelik İsrail'in konserdeki israillilere helikopterlrden bizzat kendi askerlerinin öldürdükleri ispatlandı....Gazze de Filistinliler yıllardır zulüm görüyor
    Cevapla
  • Memo 2 ay önce Şikayet Et
    Aksa Tufanı evet gazze halkının ölümünü hızlandırdı fakat israilin korkusuzca öldürmesini durdurdu. Yine öldürecek ancak ölmekten de korkacak. Bu düşmanın yüzüne tükürmekti, hamas bunu becerdi. Hergün ölmekten bir gün ölmek iyidir.
    Cevapla
  • Yykk 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail daha fazla katliyam yapmak için esirleri aradan çıkarmayı planlıyor. Daha fazla dayanamayacak bizler biraz Gazze'ye yardım gonderebilsek biraz daha sertleserek yardimlari artirabilsek hamas zaten İsrail'i bitirecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...