Baykar'dan Suudi Arabistan'da üretim hamlesi

Suudi Arabistan'da üretime başlamak için planlar yapıldığını aktaran Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, Kiev'de yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacak fabrika inşa etmeye başladıklarını ve bu tesisi 12 ay içinde bitireceklerini söyledi.

GİRİŞ 07.02.2024 14:09 GÜNCELLEME 07.02.2024 14:23
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Dünya Savunma Fuarı'nda Reuters'a konuştu.

UKRAYNA'DAKİ FABRİKA 12 AYA BİTECEK

Türkiye'nin, Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarında 500 kişiye istihdam sağlayacak ve TB2 ya da TB3 modelli insansız hava araçlarının üretileceği fabrikanın inşasına başlandığını belirten Haluk Bayraktar, "Fabrikamız inşa ediliyor. İnşaatı bitirmek için yaklaşık 12 aya ihtiyacımız var. Daha sonra iç makine, ekipman ve organizasyon yapısına geçeceğiz. Ukrayna'daki fabrika büyük bir fabrika, yaklaşık 500 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz." dedi.

Fabrikanın, yılda yaklaşık 120 adet İHA üretme kapasitesine sahip olacağını söyleyen Bayraktar, üretimin TB2'ye mi yoksa TB3'e mi odaklanacağının henüz netleşmediğini aktardı.

SAVAŞ SORUN MU?

Söz konusu savaşın fabrika için bir güvenlik sorunu oluşturup oluşturmadığı sorusuna ise, planlarda bir sıkıntının olmadığını ve hiçbir şeyin bunu (fabrika inşası) durduramayacağını söyledi.

SUUDİ ARABİSTAN'A ÜRETİM TESİSİ AÇMA HAMELESİ! BAYKAR'IN 2024 HEDEFLERİ

Baykar'ın önümüzdeki iki yıl içerisinde Suudi Arabistan'da da üretime başlamak için planlar yaptığını aktaran Bayraktar, şirketin 2024 hedeflerine dair de bilgi verdi.

Bayraktar, firmanın, 2023'te 36 adet olan Akıncı üretimini iki katına çıkarmayı planladığını, TB2 üretimini 230 adet olarak sabit bırakacağını, Kızılelma ve TB3 modellerinden de "onlarca" üretmeyi hedeflediğini kaydetti.

Bayraktar TB2'ler, Karabağ ve Rusya-Ukrayna savaşşarıyla birlikte dünya çapında ün kazandı. Baykar, TB2'ler için en az 30 ülke ile ihracat sözleşmesi imzaladı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 98
  • Bizde bekliyoruz 2 ay önce Şikayet Et
    Bizde Ukrayna'nın kazan jazan (bin vin) olarak Türkiye'de jet uçağı motoru fabrikası açmasını bekliyoruz
    Cevapla
  • Kriptolara Dikkat 2 ay önce Şikayet Et
    Merak etme Bayraktar firması işin teknik boyutunu senden benden daha iyi düşünüyor, Amerika Türkiye'de F-16 ürettirde noldu sanki Amerika'nın bütün sırlarını aldık.
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan ve BAE'nin mâli imkanlarıyla , Dünya üzerindeki en zeki ve yetenekli Yazılımcılar , Kimya , Akışkan Fiziği , Metalürji , Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi , Mekatronik ve Endüstriyel Tasarım Mühendisleri şirket bünyesine katılabilirler . İnnovatif yaratıcılıklarından biz de faydalanırız .
    Cevapla
  • fatih 2 ay önce Şikayet Et
    fabrikaları burda kursan diye başlayan ergen arkadaşlar, bakın, f16 ların kasalarını 30 yıldır burdaki fabrikada biz üretiyoruz. abd vatandaşı böyle saçma soru sormuyor. neyse rabbi yar ve yardımcıları olsun kahramanların. ama kesinlikle en üst seviye korunmalı selçuk ve ailesi. vesselam.
    Cevapla
  • dürüst 2 ay önce Şikayet Et
    O dev fabrikaları Türkiye de kursan 500 kişi burda çalışır....
    Cevapla
  • uquR 2 ay önce Şikayet Et
    Doğru diyosun fakat biz bu silahları başka ülkelere satamazsak büyüyemeyiz.Satmanın bir ayağı da bu ülkelerde üretmektir.Suudi Arabistan bizim iznimiz olmadan vidasını sıkamaz ayrıca bağımlılığı oranında bir nevi Türkiye'nin güdümüne giriyor demektir.Aldığı uçaklara yedek parçayı ve mühimmatı bizden almak zorunda, silah kimdeyse güç ondadır.Yıllardır ABD dünyaya böyle yayılmadı mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı