Korku filmi gibi: Yanardağ patladı, kabus geri döndü

İzlanda'nın güneybatısındaki Sundhnukur Yanardağı'nın yakınlarında 3 kilometre uzunluğunda bir yarık oluştuğu ve yarık boyunca havaya lav ve kül püskürttüğü belirtildi.

Korku filmi gibi: Yanardağ patladı, kabus geri döndü
Korku filmi gibi: Yanardağ patladı, kabus geri döndü
GİRİŞ 08.02.2024 14:37 GÜNCELLEME 08.02.2024 14:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İzlanda'da yine bir yanardağ faaliyete geçti. İzlanda Meteoroloji Ofisi tarafından yapılan açıklamada, ülkenin güneydoğusunda yer alan Sundhnukur Yanardağı'nın kuzeydoğusunda bugün 3 kilometre uzunluğunda bir yarık oluştuğu belirtilirken, yarık boyunca havaya lav ve kül püskürttüğü aktarıldı.

İzlanda Meteoroloji Ofisi, lavların batıya doğru ilerlediğini ve geçtiğimiz yılın sonlarında meydana gelen patlamadan sonra boşaltılan Grindavik kasabasına ya da bölgedeki enerji santraline yönelik acil bir tehdit oluşturmadığını açıkladı.

İzlanda'nın en büyük turistik merkezlerinden biri olan Mavi Lagün (Blue Lagoon) termal kaplıcasının patlama başladığında kapatıldığı ve ziyaretçilerin otellere tahliye edildiği aktarıldı.

Sahil Güvenlik yetkilileri, yerel saatle 06.00'da başlayan patlamanın geçtiğimiz yıl 18 Aralık tarihinde meydana gelen patlamayla aynı bölgede gerçekleştiğini aktardı.

Dünya'daki en büyük iki tektonik levha olan Avrasya ve Kuzey Amerika tektonik levhaları arasında yer alan İzlanda, sismik ve volkanik bir noktadır. İzlanda'da 32 aktif yanardağ bulunmaktadır. Ülkenin Reykjanes Yarımadası'ndaki 2 yanardağda 18 Aralık ve 14 Ocak tarihlerinde patlama meydana gelmişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • 542 2 ay önce Şikayet Et
    işte cehennemden bundan daha beter işte bunun siyah olduğunu düşünün ateşikıyamette denizler ateşe dönüşecek yanardağlar yerlatındakiler içini boşalttığında işte o gün insan ne oluyor dediğinde bütün varlıklar şaşkınlığa uğradığında iş işten geçmiş olacaktır birgün günaş batıdan doğunca bambaşka olacak işte o zaman
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    abd ve kanada , israil hollanda ,avustralyadada olsa onlara fayda verir oralardada olsa faydalansalar biraz
    Cevapla
  • tiha 2 ay önce Şikayet Et
    ne ula azaysun bu kadar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza