ABD harekat bilançosunu açıkladı! İran'a ağır darbe

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Kule 22 askeri üssüne düzenlenen saldırıya yaptıkları misillemelerde, 40’tan fazla İran yanlısı grup üyesinin öldüğünü veya yaralandığını bildirdi.

GİRİŞ 09.02.2024 01:34 GÜNCELLEME 09.02.2024 09:48
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Son dakika ABD haberleri: Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında, Irak ve Suriye'deki misilleme saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD harekat bilançosunu açıkladı! İran'a ağır darbe

40'TAN FAZLA İRAN YANLISI ÖLDÜRÜLDÜĞÜ AÇIKLANDI

Ryder, ABD’nin 3 askerini kaybettiği Kule 22 üssündeki saldırıya karşılık 2 Şubat’tan bu yana Irak ve Suriye’de gerçekleştirdiği en az 85 hava saldırısında, ilk belirlemelere göre 40’tan fazla İran yanlısı grup üyesinin öldürüldüğünü veya yaralandığını aktardı.

ABD harekat bilançosunu açıkladı! İran'a ağır darbe

GEREKLİ ÖNEMLERİ ALMAYA DEVAM EDECEKLERİNİ VURGULADI

ABD Merkez Komutanlığının (CENTCOM) söz konusu hava saldırılarının sonuçlarını değerlendirmeye devam ettiğini kaydeden Ryder, ABD’nin askerlerini korumak için gerekli önlemleri almaya devam edeceğini vurguladı.

ABD harekat bilançosunu açıkladı! İran'a ağır darbe

Ryder, ABD tarafından önceki gün Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir araca düzenlenen saldırıda da ilk belirlemelere göre, hedef alınan Ketaib Hizbullah komutanı dışında kimsenin öldürülmediğini veya yaralanmadığını savundu.

Gazetecilerin, Iraklı yetkililerin "ABD'nin egemenliklerini ihlal ettiği" yönündeki açıklamalarıyla ilgili sorulara Ryder, Irak’ta hükümetin daveti üzerine DEAŞ’a karşı mücadele etmek için bulundukları cevabını vermekle yetindi.

NE OLMUŞTU?

CENTCOM,  3 Amerikalı askerin öldüğü, 40'tan fazla askerin yaralandığı ABD'ye ait "Kule 22" adlı üsse yapılan saldırıya karşılık olarak Irak ve Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusuna ve İran yanlısı gruplara ait hedeflere yönelik 2 Şubat'tan itibaren hava saldırıları düzenlediğini duyurmuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet Et
    ABD'NİN HAYALİ 5 KORİDOR ve PENTAGON PROJESİ: 1.Erbil-Basra, 2.Erbil-Kızıldeniz, 3.Erbil-Akdeniz (YPG koridoru), 4.Erbil-Karadeniz (PKK Koridoru), 5.Erbil-Hazar (PJAK Koridoru). Ortaya Erbil merkezli 5 köşeli sarı bir yıldız çıkar. YPG'nin bayrağındaki yıldız.. 5 koridor sayesinde 5 denizdeki NATO-PENTAGON hakimiyeti. İpekyolu, enerji, maden, insan trafiğinin kontrolü ve dünya hakimiyeti
    Cevapla
  • Talip 2 ay önce Şikayet Et
    Tarihte hiç İran'ın kuffarla savaştiğini duydunuzmu? Danişli dönuşlu.
    Cevapla
  • fatih 1453 2 ay önce Şikayet Et
    evet işte görüyoruz. peki sen hiç küffarla savaştın mı? işte küffar israil de meydandadır. senin cesaretin varsa gidebilirsin
    Cevapla
  • Ebabil kuşlari 2 ay önce Şikayet Et
    Kâfirlerin sõylediklerine inanılmaz inanan müslüman imanını sorgulasin,acaba kactane abd kafirleri ceheneme gönderdiler müslümanlar ,o kâfirler abd beraberindeki kâfirler belki sayıları çok çoklarin ustundedi bunu sõlemiyor2,3kisiyle ,halbuki Hz Allahmiz CC emri ile sayıları belki inşallah yüz katıdır sırf müslümanlar kendi gucluluklerin bilmemeleri için onlar güçsüz kılmak için
    Cevapla
  • Ebabil kuşlari 2 ay önce Şikayet Et
    Bugün herzaman abd İsrail İngiliz Alman Fransız kafilrleriyle İslam'ın azinli dusmanlaridirler,hiçbir zaman İslami savunan müslümanlar sevmez onlar birleşmemeleri için her türlü oyunu yaparlar,bunlarda yok bu şiidir,yok bu suunidir,yok buhanefi,maliki,hambali,şafii dir müslümanların birleşmemeleri için yapılan oyunlardır, halbuki İslam'da bu gõruşler İslami kolaylaştirmak için yapılír
    Cevapla
  • Ebu ubeyde 2 ay önce Şikayet Et
    Gavur 3 askeri için ortalığı kana buladılar. Ama müslümanlar hala uyuyor şişttttttt sesiz olun .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti