Hamaney'in Facebook ve Instagram hesapları silindi

İsrail yanlısı grupların baskısı sonucu Meta, Gazze'deki savaşla ilgili sert açıklamalar yapan Hamaney'in sosyal medya hesaplarını askıya aldı. Hamaney'in Farsça Instagram hesabı 5 milyondan fazla kişi tarafından takip ediliyordu.

GİRİŞ 09.02.2024 10:11 GÜNCELLEME 09.02.2024 10:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Meta, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'i kara listeye aldı. "Şiddet olaylarıyla bağlantılı" bir dizi ismin Facebook ve Instagram hesaplarını askıya alan Meta'nın yasakladığı isimler arasında Hamaney de yer aldı. Teknoloji devi, "Tehlikeli Kurum ve Bireyler kurallarımızı defalarca ihlal eden hesapları sildik" açıklaması yaptı.

Karar gereği İran liderinin İngilizce ve Farsça hesapları silindi. İsrail yanlısı gruplar, uzun süredir Gazze'deki savaşı eleştiren Hamaney'in sosyal medya hesaplarının kapatılmasını istiyordu.

Sosyal medyayı aktif kullanan Hamaney'in Farsça Instagram hesabı 5 milyondan fazla kişi tarafından takip ediliyordu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • ÏBO WÏENNNNNN 2 ay önce Şikayet Et
    Ya bi git işine iranın geçmiş tarihini bilmesek iran cennetlik diyecek
    Cevapla
  • Bahadır 2 ay önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş, israil + iran + amerika el ele..
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    İranı ABD ve İtrail ile anlaşmalı diye yorum yapanlar görün bunu. İran, bunlarla en çok mücadele eden ülke. Kasıtlı bir şekilde İranı bize kötü göstermek isteyen yorumlar yapanlar var. Bu bilinçli yapılıyor. Son kale İran ile Türkiye. ABD ve İtrail bunu bildiği için ajanları vasıtasıyla böyle yapıyor. Oyuna gelmemek lazım. Onlar da Müslüman unutmayın.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bunu hiç sevmem, adı siyonist leri dahada sevmem, bunun ikiside insanlık düşmanıdır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama