Kuzey Kore lideri: Yok ederiz

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore ile diyalogdan yana olmadığını belirterek, "provoke edilmeleri halinde hasmını yok edeceği" tehdidinde bulundu.

GİRİŞ 09.02.2024 13:48 GÜNCELLEME 09.02.2024 14:35
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) haberine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kuzey Kore Savunma Bakanlığı'na yaptığı ziyarette Güney ile ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Kim, Seul ile diyalog ve diplomatik ilişki kurmanın anlamsız olduğunu dile getirerek, ülkesinin "çöküşünü isteyen Güney Koreli kuklalarla gerçekçi olmayan diyalog ve işbirliğinden kurtulduklarını" söyledi.

Provoke edilmeleri halinde "hasmını" yok edeceği tehdidinde bulunan Kim, "Bu durumda, bağımsızlığımızı korumak adına, her zaman düşmanımıza saldırarak onları yok etme meşruiyetine ve hakkına sahibiz." dedi.

Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisinde önceki gün yapılan bir toplantıda, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği ve Kumgang Dağı'nda düzenlenecek uluslararası turlara dair yasaların feshedilmesi kararı alınmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 15
  • Aslı gibi. 2 ay önce Şikayet Et
    Boş teneke arada bir çalıyor ses yapıyor...sonra susuyor..kimcik ya boş çalma yap ne yapacaksan yap..
    Cevapla
  • Morelli 2 ay önce Şikayet Et
    Koca oglan yine yaptin yapacagini artis gibi yengeyle foto shop yapmissin yakisir
    Cevapla
  • vatanımdavatanım 2 ay önce Şikayet Et
    düşman tek millettir
    Cevapla
  • Müslüman 2 ay önce Şikayet Et
    Bu bütün inkarcılar ın en yalancısı...
    Cevapla
  • Yaşar dede 2 ay önce Şikayet Et
    Ha Ula TOMBIȘ, 2 adet füze abd ye gönder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...