Uluslararası Adalet Divanı'nda Türkiye gelişmesi! Gözler 26 Şubat'a çevrildi!

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanında, İsrail'in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin duruşmada 26 Şubat'ta beyanda bulunacak

GİRİŞ 09.02.2024 23:57 GÜNCELLEME 10.02.2024 10:22
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Son dakika Adalet Divanı haberleri: Uluslararası Adalet Divanı (UAD), İsrail'in Doğu Kudüs dahil işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki neticelerine ilişkin verilecek danışma görüşünde sözlü sunumların takvimini açıkladı.

Uluslararası Adalet Divanı'nda Türkiye gelişmesi! Gözler 26 Şubat'a çevrildi!

TÜRKİYE 26 ŞUBAT'TA LAHEY'DE BEYAN VERECEK

Buna göre aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 52 devletin yanı sıra Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Afrika Birliği’nin her biri 19-26 Şubat tarihleri arasında otuzar dakika sözlü sunumlarını gerçekleştirecek.

Sözlü beyanlara 19 Şubat TSİ 12:15'te Filistin’in sunumuyla başlanırken son sözlü beyan 26 Şubat tarihinde TSİ 16.00'da Maldivler tarafından yapılarak duruşmalar sona erecek.

Uluslararası Adalet Divanı'nda Türkiye gelişmesi! Gözler 26 Şubat'a çevrildi!

İsrail'in, işgal altında tuttuğu Filistin'deki uygulamaların hukuki sonuçlarına ilişkin Türkiye’nin sözlü beyanı ise 26 Şubat Pazartesi TSİ 12:00-12:30 arasında yapılacak.

İSRAİL DURUŞMALARDA YER ALMAYACAK

Divan'ın temel görevleri arasında devletler arasında ortaya çıkan hukuki ihtilafları, uluslararası hukuka uygun şekilde çözmek ve kendisine yönlendirilen hukuki konularda danışman görüşü bildirmek bulunuyor.

UAD bu meselede, BM Genel Kurulunun talebi üzerine, İsrail'in, işgal ettiği Filistin'deki politikaları ve uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin bağlayıcı olmayan danışma görüşü verecek.

Uluslararası Adalet Divanının Lahey Barış Sarayı’nda halka açık yapılacak duruşmalar canlı yayınlanacak.

Divan önünde bir danışma görüşüne ilk defa bu kadar çok sayıda devletin yazılı ve sözlü beyanda bulunduğu görülürken, yazılı beyanda bulunan İsrail’in sözlü duruşmalarda yer almaması dikkati çekti.

NE OLMUŞTU?

Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasında ihtiyati tedbir kararı aldı. Mahkeme, İsrail'in "dosyanın reddi" talebini reddederek, soykırım davasının esastan görülmesine karar vermişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Davetçi 2 ay önce Şikayet Et
    Kim kaale alacak ki. Sadece beyan. Anlıyacağınız büyük bir şey zannetmeyin. Beni İsrail'i savaştan başka bir şey durduramaz. O da müslüman dediğimiz ülkelerde yok hepsi ödlek hepsi korkar hem yöneticileri hem de ilçktidarları. Buna Türkiye de dahil
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    26 şubata kadar orada çocuk ve adam kalmaz oyalama taktikleri süper ilerliyor netenyahu zaten orduya talimatıda vermiş ramazan önü bitirecekler işi şrfs
    Cevapla
  • Sems 2 ay önce Şikayet Et
    Zaman kaybı....
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Amiiiin
    Cevapla
  • mert 2 ay önce Şikayet Et
    Uluslararası Adalet Divanı,BMGK BM,nato vs vs hepsi haçlılarin arka bahçeleri!!!! hepsini Allahim hüsranlara uğratsın yaptıklarının maksimumunu yaşatsın!!!
    Cevapla
  • Comert 2 ay önce Şikayet Et
    Evet cok dogru söylüyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'dan önemli açıklamalar...
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...