İsrail medyası duyurdu: ABD'den İsrail askerlerine yaptırım kararı

ABD yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da görev yapan İsrail askerlerine yaptırım uygulamaya hazırlandığı iddia edildi.

GİRİŞ 10.02.2024 06:30 GÜNCELLEME 10.02.2024 09:36
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

İsrail devlet televizyonu KAN, ABD'nin, Batı Şeria'daki yerleşimci şiddetiyle ilgili yönelttiği soru ve taleplere 60 gün içinde İsrail'den bir cevap alamaması durumunda askerler ve komutanlar da dahil olmak üzere İsrail ordusu mensuplarına yaptırım uygulayacağı kaydedildi.

YAPTIRIMLAR GENİŞLEYEBİLİR

İsrail'in, Biden yönetiminin tehditlerini ciddiye aldığı ve yaptırımların ordu yetkilileri, Meclis üyeleri ve bakanları da kapsayacak şekilde genişletilmesi olasılığına hazırlandığı aktarıldı.

İLK YAPTIRIM YERLEŞİMCİLERE

ABD Dışişleri Bakanlığından 1 Şubat'ta yapılan açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'daki aşırılıkçı 4 Yahudi yerleşimcinin "şiddet eylemlerine dahil olmak" ve "Filistinlileri öldürmek" gerekçeleriyle yaptırım listesine alındığı duyurulmuştu.

İsrail'in Şam'a hava saldırısı daha düzenlediği iddia edildiİsrail'in Şam'a hava saldırısı daha düzenlediği iddia edildi

İsrail basını Gazze'deki yıkımı 'atom bombası sonrasına' benzettiİsrail basını Gazze'deki yıkımı "atom bombası sonrasına" benzetti

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • MaKuS 3 ay önce Şikayet Et
    Katil sürüsü paralı askerler ne olacak ? !
    Cevapla
  • H. Yılmaz 3 ay önce Şikayet Et
    İsrailli yerleşimcilere uygulama varsa Filistinlileri katledenlere ve destekçilerine aynı muamele yapılmıyorsa bu bir aldatmacadır.
    Cevapla
  • adelet divanı 3 ay önce Şikayet Et
    İsrailli askerlerin yaptıkları çalma yağma infaz haberlerini israyil gazetelerinden okuyoruz. Size köpek desem köpeğe hakeret olur. Sizi elimizden kim alacak zamanı gelince, kaçacak yer bulamayacaksınız, zibidi, korkak israyil askerleri
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Allahim onlari helak eyle tümüyle yoket bu dünyadan
    Cevapla
  • tabi 3 ay önce Şikayet Et
    ne büyük birşey.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belçika Prensi Laurent'in Erdoğan ve Türkiye sözleri! Hayranlığını gizleyemedi
Süper Lig'de nefes kesen hafta! 10 maç aynı saatte