İsrail Refah'ta yeni katliam peşinde! Bir buçuk milyon Filistinli için tehcir planı masada

İsrail savaş kabinesinin, Refah kentine yönelik olası kara operasyonu için 1 buçuk milyon Gazzelinin tahliyesine yönelik 'alternatifler' üzerinde çalıştığı bildirildi.

GİRİŞ 11.02.2024 09:46 GÜNCELLEME 11.02.2024 10:48
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberinde, “Güvenlik kabinesi, Refah kentine yönelik kara operasyonunun gerçekleştirilebilmesini sağlamak amacıyla 1 milyondan fazla Gazzeliyi tahliye etmek için başka alternatifler üzerinde çalışıyor.” denildi.

Alternatiflere ilişkin bilgiye yer verilmeyen ve Tel Aviv’in ramazandan önce Refah'ta askeri harekata hazırlandığına işaret edilen haberde, İsrail ordusunun kente yönelik kara operasyonunda karşılaştığı en büyük sorunun sivil halkın tahliyesi olduğuna dikkat çekildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 1 Şubat'ta Han Yunus bölgesindeki İsrail birliklerini ziyaretinde, kara saldırılarını Mısır sınırındaki Refah kentine taşıyacaklarını söylemiş, Başbakan Binyamin Netanyahu da 4 Şubat'ta, Refah'a kara saldırısı başlatacaklarının işaretini vermişti.

REFAH'A SIĞINMIŞ 1,5 MİLYON FİLİSTİNLİ

İsrail Başbakanlık Ofisinden dün yapılan açıklamada, Netanyahu’nun, ordu ve güvenlik teşkilatına, Gazze Şeridi'nin güneyine saldırı düzenlenmesi ve buraya sığınmış yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin yerinden edilmesi için gerekli planın hazırlanması talimatını verdiği kaydedilmişti.

- REFAH

Gazze Şeridi'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah, İsrail saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen binlerce kişinin kente sığınmasıyla 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze'nin yaklaşık yarı nüfusuna ev sahipliği yapıyor.

İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alırken İsrail'in Refah'a kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak yerlerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 38
  • Yavuz 2 ay önce Şikayet Et
    Bizim ülkemize gelmesinler. Yufka yürekli olup ırak ve suriyeli insanlara kapıları açtık sonuç ortada. Çoğumuz bu yabancılar gitsede rahat nefes alsak diyoruz çünkü misafirlik diye birşey kalmadı. Öyleki bu insan yığınları gitmeyecekse Türkiye olarak ırak ve suriyenin yarısına el koymak hakkımızdır.
    Cevapla
  • BERA 2 ay önce Şikayet Et
    Filistin'in elinde silah olsa zaten savaşır
    Cevapla
  • Veli 2 ay önce Şikayet Et
    En az 500 bin genç erkek olmalı.Savaşmalılar.
    Cevapla
  • keamu 2 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar olarak hepbirlikte bir sabah aniden saldırmaya geçmeliyiz. İsrail neye uğradığını şaşırmalı. Yelavivi vurmalı, Neyanyahuyu temizlememiz lazım.. Böyle beklemek acizlere yakışır..
    Cevapla
  • Önder 2 ay önce Şikayet Et
    Orada eli eli silah tutan gençler silahnip vatanını korumalı.kac kaç nereye kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana
Çeşme'de 3 günlük festival 15 milyon TL’ye ihale edildi!