BM’den İsrail’e: Kabus katlanarak artar!

Terör devleti İsrail'in Gazze Şeridi'nin en güneyindeki Refah şehrine saldırı planlarına ilişkin BM'den üst düzeyli bir uyarı daha geldi.

GİRİŞ 11.02.2024 19:53 GÜNCELLEME 11.02.2024 19:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’a saldırmaya devam etmesi durumunda insani bir felaketin yaşanabileceği ve bunun tüm bölge için sonuçları olacağı konusunda uyardı.

Guterres, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Gazze nüfusunun yarısı şu anda Refah’ta sıkışmış durumda ve gidecek hiçbir yerleri yok. İsrail ordusunun bundan sonra Refah’a odaklanmayı planladığı yönündeki haberler endişe verici. Böyle bir eylem, tarif edilemez bölgesel sonuçlarla birlikte, insani bir kabusu katlanarak artıracaktır” ifadelerini kullandı.

KANA DOYMADILAR

İşgalci İsrail hükümeti, geçtiğimiz günlerde Mısır sınırındaki Refah şehrine saldırı düzenleneceğini duyurmuştu.

Savaştan önce şehirde yaklaşık 200 bin kişi yaşıyordu. Şimdi ise, Gazze Şeridi’nin diğer bölgelerindeki çatışmalardan kaçan bir milyondan fazla Filistinli burada toplanmış durumda.

Mısır, Refah’taki geniş çaplı bir askeri operasyon nedeniyle çaresiz Filistinlilerin Mısır’ın Sina Yarımadası’na akınına yol açmasından korkuyor.

The Times of Israel’in haberine göre, İsrail güçleri dün Refah’a hava saldırıları başlatırken, tanklar da şehrin doğusunu hedef aldı.

ABD hükümeti, Refah’a geniş çaplı bir saldırı başlatmanın sonuçları konusunda uyardı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby dün yaptığı açıklamada, “Şu anda Refah’taki bu insanlara yönelik askeri operasyonlar bir felaket olur ve bu bizim destekleyeceğimiz bir şey değil” dedi.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 2
  • Morelli 2 ay önce Şikayet Et
    Saddama saldirirken bm nasil hemfikir oluyordu zionist israil olunca kimsede gig cikmiyor musluman ulkeleri bmnin piyonu olmus etkileri amarikaya avrupaya bagli kole haline dusmusler hele bu kokubozuk araplarin sermayesi abdye israile ayakta tutan kokleri bozuk turkiye araplardan uzak durmali gecmiste ders alamiyoruz hepsi ingilizin usagi
    Cevapla
  • leşmiş milletler 2 ay önce Şikayet Et
    Bu birleşmiş milletler kınama ve kara haber tellallığı dışında acaba ne işe yarar ki, hiç bir işe yaramayan, hakikatte ABD menşeili bir cemiyettir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...