Doğu Akdeniz’de tansiyonu yükseltecek adım! Rusya’dan Hafter’e tank desteği

Rusya'dan gönderilen çok sayıda T72 tankının Tobruk Limanı üzerinden Libya’nın doğusundaki Halife Hafter'in darbeci güçlerine ulaştığı duyuruldu.

GİRİŞ 11.02.2024 22:26 GÜNCELLEME 12.02.2024 10:03
Bu Habere 195 Yorum Yapılmış

Trablus merkezli Febrayer televizyonun haberine göre, Rusya, Hafter güçlerine ulaştırılmak üzere çok sayıda yeni T72 tank gönderdi.

Tanklar Tobruk Limanı üzerinden Hafter'in oğlu Saddam Hafter'e bağlı Tarık Bin Ziyad milislerinin karargahına ulaştı.

Febrayer televizyonu ayrıca Tarık Bin Ziyad milislerinin karargahına ulaşan çok sayıdaki yeni T72 tankın görüntülerini paylaştı.

 

 

70 TANK

Libyalı askeri uzman Adil Abdulkafi ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın Libya'da kuracağı ve çekirdeğini Wagner güçlerinin oluşturacağı "Afrika Lejyonu" için 40 Rus T72 tankının Tobruk Limanı'na ulaştığını belirtti.

KAYNAK: AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 195
  • Beyaz 3 ay önce Şikayet Et
    Cok iyi oldu, sihalarimiz biraz antrenman yapar.
    Cevapla
  • Hoca 3 ay önce Şikayet Et
    Gazzeye yardım desen yok
    Cevapla
  • kardeş 3 ay önce Şikayet Et
    İsterlerse 1000 tane versinler.
    Cevapla
  • tr/tr 3 ay önce Şikayet Et
    abd, ortadoguda aklibasinda olmayan halklara (demokrasi) getirdi.libya ,irak,suriye, sirada iran ve sonra turkiye olabir.rusya nin amaci silah satmak esad i nasil koruyorsa artik.israil arasira sam i bombaliyor.suriyeni diger yarisinda abd nin onculugunde pkk lilar cirit atiyor.
    Cevapla
  • lölö 3 ay önce Şikayet Et
    Türk sitemlerine karşı bu tankları denemek istemiş Putin ne kadar başarılı ne kadar başarısız görmek istemiş. Bu durumda denek Hafter elemanları oluyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'AK Parti çoğunluktayken yapamıyorduk' diyerek duyurdular! İBB'den özelleştirme kararı
Ankara skandalında o detaya dikkat! 'Bu tuzağa düşmemek lazım'