İsveç'ten son dakika Türkiye ve F-16 açıklaması!

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, ülkesinin, Üçlü Muhtıra'da Türkiye'ye yönelik verdiği terörle mücadeleye ilişkin taahhütlerini yerine getireceğini bildirdi.

GİRİŞ 14.02.2024 22:56 GÜNCELLEME 15.02.2024 09:25
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Son dakika İsveç haberleri: İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, TBMM'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylaması ve ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İsveç'ten son dakika Türkiye ve F-16 açıklaması!

'TAAHHÜTLERİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ'

NATO mutabakatı çerçevesinde İsveç'in terör örgütleriyle mücadelesine ilişkin soruya yanıt veren Billström, Vilnius'taki NATO zirvesinde yapılan mutabakat sonucunda, İsveç'in Türkiye ile güvenlik anlaşmasına imza atması konusunda anlaştığını hatırlattı.

Billström, "Türk parlamentosu İsveç'in NATO'ya katılımını onayladı. Taahhütlerimizi elbette yerine getireceğiz. Zaten iletişim halindeyiz." dedi.

İsveç'ten son dakika Türkiye ve F-16 açıklaması!

TERÖRLE MÜCADELEDE YAKIN İŞBİRLİĞİ MESAJI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştüğünü dile getiren Billström, "Söz konusu organın ilk toplantısını düzenleyerek güvenlik anlaşması üzerinde ilerlemeye hazırız. Madrid'deki NATO zirvesinde İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasında oluşturulan kalıcı ortak mekanizmayı da sürdüreceğiz. Bu mekanizma kalıcı olduğu için sağlam kalacaktır." diye konuştu.

Billström, bu işbirliğini sabırsızlıkla beklediğini vurgulayarak, "Terörle mücadelede bu kadar yakın bir işbirliğinin gelecekte hem Türkiye hem de İsveç açısından iyi olacağını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

İsveç'ten son dakika Türkiye ve F-16 açıklaması!

İSVEÇ'TEN F-16 AÇIKLAMASI

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin soruya Billström, "Elbette NATO ittifakını güçlendiren her şey memnuniyetle karşılanır. Türk Hava Kuvvetlerinin geliştirilmesi de elbette bu yönde atılmış bir adımdır." değerlendirmesinde bulundu.

İsveç'ten son dakika Türkiye ve F-16 açıklaması!

'MACARİSTAN PARLAMENTOSUNUNDA ONAYLAMASINI BEKLİYORUZ'

Billström, İsveç'in NATO üyeliğini henüz onaylamayan Macaristan ile görüşmelere de değinerek, TBMM'nin İsveç'in NATO'ya katılımına onay verdiğini hatırlattı. Billström, "Macaristan parlamentosunun da bunu yapmasını bekliyoruz." dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • tr/tr 2 ay önce Şikayet Et
    isin asli isvece onay ver f16 lari al dir. yoksa isvec pkk lilar icin hicbirsey yapmayacak. diger ab ulkeleri gibi avrupa ve abd icin pkk yada diger teror gruplari ( gerektiginde) turkiyeye karsi kullanilan bir maşadir
    Cevapla
  • fakirullah 2 ay önce Şikayet Et
    İsveç te akrabam var burda çok pkklı var diyo Allah belasını versin hepsinin inşallah
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Macaristan , Ukrayna'nın AB entegrasyonuna gıcık oluyor . İsveç'in NATO üyeliğine engel çıkarabilir . Macaristan , Rusya tehlikesi ile başbaşa kalacağı için böylesi bir onay süreci istemez .
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar iki yüzlü inanmayın
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    İsveçç terörst basları kaçıyor Onları nezaman vericen onu söyle lenn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü