Menendez'in evinden külçe altınlar çıktı: Kaynanama ait

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı'ndan ayrılmak zorunda kalan, eşiyle rüşvet ve casusluktan yargılanan Menendez, evinde bulunan külçe altınlara ilişkin "Eşimin annesinden kaldı." dedi.

Menendez'in evinden külçe altınlar çıktı: Kaynanama ait
Menendez'in evinden külçe altınlar çıktı: Kaynanama ait
GİRİŞ 15.02.2024 09:31 GÜNCELLEME 15.02.2024 10:15
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rüşvet ve casusluktan yargılanan ABD'li Senatör Bob Menendez, evinden çıkan külçe altınların eşi Nadine (Arslanian) Menendez'in annesinden kaldığını iddia etti.

New York Güney Bölge Mahkemesi savcıları, rüşvetle suçladıkları Menendez hakkında tutuklama emri taleplerini güçlendirmek için 70 sayfalık ek belge hazırladı.

Birçok yeni bilginin sunulduğu ek belgelerde ABD'li senatörün bir çalışanına, evindeki aramada bulunan altınların, "eşinin merhum annesinden kaldığını" söylediği, bu ifadenin, Nadine Menendez'in bir kuyumcuya söylediği sözlerin aynısı olduğu bilgisine yer verildi.

Yeni belgelerde, Menendez ailesinin evinde bulunan yaklaşık 500 bin dolar nakit paranın, "büyük bir elbise dolabında asılı beş çantada ele geçirildiği" vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

New York Güney Bölge Federal Mahkemesi'ne 22 Eylül'de sunulan 39 sayfalık iddianamede, Bob Menendez ve eşi Nadine (Arslanian) Menendez'e rüşvet alma suçlamaları yöneltilmişti.

Evindeki aramada bulunan altın külçeler ve gizli nakit paraların yanı sıra Menendez'in, özellikle Kongre'de yabancı ülkelere yapılacak askeri yardımlar üzerinde söz sahibi olan Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı boyunca Mısır'a resmi yardımlardaki etkisi ile New Jersey'deki Mısır kökenli iş insanları ve firmalarla girdiği ilişkiler, iddianamede dikkati çekmişti.

Suçlamaların ertesi gününde Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kalan Menendez, partisinden ve kamuoyundan gelen baskılara direnerek Kongre'deki koltuğundan istifa etmeyeceğini belirtmişti.

Küba kökenli göçmen bir ailenin oğlu olan Menendez hakkında daha sonra da Katar lehine siyasi pozisyonunu kullanarak çıkar sağlamak suçlamasıyla hakkındaki ilk iddianame genişletilmişti.

Senatör Menendez "Mısır hükümetine, ABD devletine ait hassas bilgiler sağlamak"la da itham edilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Reis 2 ay önce Şikayet Et
    Altın sarılı gofret demesin bu mahluk
    Cevapla
  • konyalı 2 ay önce Şikayet Et
    Mısır dan rüşvet almış. Bakalım ceza alacak mı?
    Cevapla
  • M. Ç. 2 ay önce Şikayet Et
    Adam altın hırsız.
    Cevapla
  • Erğ 2 ay önce Şikayet Et
    Buda bizim bazı vatandaslarımızdan öğrenmiş mal varlığını ispatlayamayınca, kaynanamdan miras kaldı deyip işin kolayına kaçmış,
    Cevapla
  • Ankara 2 ay önce Şikayet Et
    Altının üstünde niye 1 kilo yazıyor. Türkçe kilo yazmışlar resmen. Bizim muhalifflermi gönderi acaba. Kafamda deli sorular
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!