ABD'li Senatör Bob Menendez, hakkındaki yeni suçlamaları kabul etmedi

ABD'de hakkında rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları bulunan Senatör Bob Menendez, hazırlanan yeni iddianamedeki suçlamaları reddetti. ABD'li Senatör, Türkiye karşıtlığı, Rum ve Ermeni lobisine yakınlığıyla tanınıyor.

GİRİŞ 11.03.2024 19:56 GÜNCELLEME 11.03.2024 20:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Menendez, New York Güney Bölge Federal Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, eşi Nadine Menendez ve yolsuzluk davasında suçlanan diğer iki sanıkla (Wael Hana ve Fred Daibes) birlikte hazır bulundu.

Bölge savcılarının yeni iddianame ile ek suçlar atfettikleri Menendez çifti ve diğer iki sanık, kendilerine yöneltilen "adaleti engelleme" suçlamasını kabul etmedi.

Menendez çifti, Manhattan'daki mahkemeye girişte ve çıkışta basın mensuplarına konuşmamayı tercih etti.

Savcılar, geçen hafta, söz konusu dört kişi hakkında yeni bir iddianame dosyasını mahkemeye sunmuş, böylece Menendez çifti ve rüşvet planının diğer iki ortağı hakkındaki suçlamalar 4'ten 18'e çıkmıştı.

MENENDEZ VE EŞİ HAKKINDAKİ RÜŞVET SORUŞTURMASI

New York Güney Bölge Federal Mahkemesine 22 Eylül'de sunulan 39 sayfalık iddianamede, Bob Menendez ve eşi Nadine (Arslanian) Menendez'e, siyasi çıkar karşılığında bir rüşvet planına dahil olmakla ilgili suçlamalar yöneltilmişti.

Menendez ve eşinin yanı sıra suçlamalarla bağlantılı Mısırlı iş insanı Wael Hana, New Jerseyli iş insanları Fred Daibes ve Jose Uribe de iddianamede sanık olarak yer almıştı.

KÜLÇE ALTINLAR VE GİZLİ NAKİT PARALAR...

Evindeki aramada bulunan altın külçeler ve gizli nakit paraların yanı sıra Menendez'in özellikle Kongrede yabancı ülkelere yapılacak askeri yardımlar üzerinde söz sahibi olan Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı boyunca Mısır'a resmi yardımlardaki etkisi ile New Jersey'deki Mısır kökenli iş insanları ve firmalarla girdiği ilişkiler, iddianamede dikkati çekmişti.

Menendez'in evinden külçe altınlar çıktı: Kaynanama aitMenendez'in evinden külçe altınlar çıktı: Kaynanama ait

İSTİFA ETMEMEK İÇİN DİRENİYOR

Suçlamaların ertesi gününde Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kalan Menendez, partisinden ve kamuoyundan gelen baskılara direnerek Kongredeki koltuğundan istifa etmeyeceğini belirtmişti.

Menendez hakkında daha sonra da Katar lehine siyasi pozisyonunu kullanarak çıkar sağlamak suçlamasıyla hazırlanan ilk iddianame genişletilmişti.

TÜRKİYE DÜŞMANI

Küba kökenli göçmen bir ailenin oğlu olan Menendez, ABD Kongresinde Türkiye karşıtlığı, Rum ve Ermeni lobisine yakınlığıyla biliniyor.

ABD'den Türkiye'ye yapılacak F-16 satışına karşı çıkanların başında gelen Menendez, Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'deki politikalarından rahatsızlığını da her fırsatta gündeme getiriyordu.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Yado 1 ay önce Şikayet Et
    Darısı tüm kirli siyasilerin başina, ama amerikan adaletiyle muamele olmak üzere
    Cevapla
  • Yaşlı adam 1 ay önce Şikayet Et
    Adam Türk düşmanı Türkiye düşmanı değil Türkiye kavramıyla Türklüğü yok etme gayretindesiniz...
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Allah tan Altınlar Türkiye ye ait dememiş
    Cevapla
  • abdurahman 1 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar aleyhine yaptığı bütün zulum ve haksızlıkla saldırıların UZ Katını Allah onun evine ailesine yönetimine destekçilerine Ateşler yapdırsın soyunu kurutsun amin
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    ABD senatosundakileri "doğru dürüst" adamlar olarak tanımamız yanlışmış yaaa . Keşke zamanında "yarım kilo altın maltın verseydik" bu Menendezi satın alsaydık..."ABD'nin hep Türkiye de yaptığını" biz de ABD'de yapsaydık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor