Lukaşenko'dan Türkiye açıklaması

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Türkiye'nin ülkesi için stratejik müttefik olduğunu söyledi.

GİRİŞ 15.02.2024 12:58 GÜNCELLEME 15.02.2024 17:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Belarus Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi Güçlü Cem Işık, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'ya güven mektubunu sundu.

Lukaşenko, burada yaptığı konuşmada, Ankara ile ilişkilerin önemine dikkati çekerek, "Türkiye ile Belarus, tarihi eskiye dayanan stratejik müttefiktir. Minsk ile Ankara'yı ulusal çıkarların öncelikleri, milli güvenliğin sağlanması, geleneksel aile değerlerine verilen önem, tarihi mirasın korunması ve daha fazlası birleştiriyor." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Türkiye tarafından her iki devletin çıkarlarına uygun öneri ve girişimler beklediklerini söyledi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • İklimDeğişikliği 2 ay önce Şikayet Et
    Trumpın seçimleri kazanması yüksek gözüküyor.Küreselciler Avrupa da muhtemel bir savaşın çıkmasını istiyor.Savaş durumunda Avrupalı zenginler Abd ye kaçıp ekonomisi kötü olan Abd ye ve Çin e yatırım yapmaları planlanılıyor.Avrupa ülkelerinde ırkçılığın artmasından dolayı Abd ,Rusya ve çin tedirgin olmakta.Şuan Abd Ab ye destek veriyor gibi gözüksede 2025 ten sonra durumlar değişebilir.
    Cevapla
  • Tahir 2 ay önce Şikayet Et
    Putin'in yavrusu....Gecen sene Ozbekistan /Turkmenistan ve Kazakistan'i Ukranya'dan ders alsinlar diye tehdit ediyordu bu zurna...
    Cevapla
  • hew he 2 ay önce Şikayet Et
    biden in yavrusu olmaktan iyidir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...