Aliyev ile Paşinyan Münih'te bir araya geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz Güvenlik Konferansı'nda bir araya geldi.

Aliyev ile Paşinyan Münih'te bir araya geldi
Aliyev ile Paşinyan Münih'te bir araya geldi
GİRİŞ 17.02.2024 20:15 GÜNCELLEME 18.02.2024 12:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 60. Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere bulunduğu Almanya’nın Münih kentinde temaslarını sürdürüyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Aliyev, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile konferans çerçevesinde üçlü görüşme gerçekleştirdi.

Üçlü görüşmenin ardından Aliyev ve Paşinyan baş başa görüştü. İki liderin görüşmesinde, her iki ülkenin dışişleri bakanlarına yakın zamanda yeniden bir araya gelerek barış anlaşması müzakerelerine devam edilmesi talimatı verildi.

Aynı zamanda sınırların belirlenmesi ve çizilmesine ilişkin müzakerelerin de sürdürülmesi konusunda mutabık kalındı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Iğdır'lı 2 ay önce Şikayet Et
    Zengezur ve Güney Azerbaycan bağımsızlığına kavuşmalıdır. Nahçıvan, Zengezur ve Güney Azerbaycan toprakları, Azerbaycan ana karasıyla birleşmelidir.
    Cevapla
  • Kenan alevli 2 ay önce Şikayet Et
    batı zengezur anavatana kavuşmadan asla barış anlaşması imzalanmamalı. zengezur ezeli ve ebedi Türk yurdudur. düşman eline bırakılmamalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!