Putin'in Türkiye sözleri Rus basınında manşetleri süsledi!

Önümüzdeki haftalarda Türkiye'yi ziyaret etmesi beklenen Rusya liderinin bir röportajda sarf ettiği sözler, Rus ajansları ve gazetelerinde geniş yer buldu.

GİRİŞ 19.02.2024 09:14 GÜNCELLEME 19.02.2024 09:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya lideri Vladimir Putin'in önümüzdeki haftalarda Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor. Vladimir Putin, hafta sonu Türkiye'nin en güvenilir doğalgaz ortağı olduğunu söyledi.

İkinci yılı bitmek üzere olan Ukrayna işgalinin enerji sektöründeki yol açtığı dönüşüme değinen Rusya Devlet Başkanı Putin, Avrupalı ülkelerin Rus gazı ihracatına getirdiği sınırlamayı hatırlatıp doğalgazın TürkAkım boru hattı üzerinden sevkiyatıyla değişen dengeleri yorumladı.

"Türkiye, TürkAkım aracılığıyla en güvenilir ortak oldu" diyen Putin'in sözleri Rus medyasında geniş yankı buldu.

TASS haber ajansı, 'Putin Türkiye'yi enerjide en güvenilir ortak ilan etti' başlığıyla sunduğu haberde Rusya liderinin söz konusu açıklamayı Rossiya-1 televizyon kanalından gazeteci Pavel Zarubin'e verdiği röportajda yaptığını bildirdi.

Haberi TASS'la aynı başlıkla yayınlayan Russia Today televizyonuna göre, Vladimir Putin, Türkiye'nin en güvenilir ortak olduğunu kanıtladığını belirtti.

Komsomolskaya Pravda gazetesi, Putin'in Rus gazının TürkAkım boru hattından aktığını hatırlatmasını öne çıkardı, enerji güvenliği analisti Igor Yuşkov'un görüşlerine yer verdi.

Yuşkov, Avrupa Birliği ülkelerine Rus gazının iki rota üzerinden sevk edildiğini, bunların TürkAkım boru hattı ve Ukrayna olduğunu söyledi. Analiste göre, Ukrayna hattı durdurulursa en fazla zararı kuzeybatı, batı ve orta Avrupa ülkeleri görecek.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Osmanlı Başkenti 2 ay önce Şikayet Et
    Sen dedin diye böyle mi oluyor Aç tarih oku biraz Gerçek tarih ama
    Cevapla
  • ElbistanFatihi 2 ay önce Şikayet Et
    Türk’ ler ve Rus’ lar her zaman anlaşmıştır. Ve birbirlerine kazık atmamıştır, böyledir bu.
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Rus prensleri her bahar at üstünde duran Tatar hanlarına bağlılıklarını bildirmek için bir bardak süt ikram edermiş. Tarihci diyorki o sütten bir damla atın yelesine damlasa rus prensi onu yalardı. EEEE nerden nereye.
    Cevapla
  • Holi 2 ay önce Şikayet Et
    No taviz, no given.
    Cevapla
  • Yahyaa 2 ay önce Şikayet Et
    Aaah ülkem insanı ah. Yorumlara bakıyorumda , ya kapitalistlere muhtaç yada koministlere. Gerçi artık kalmadı bu sistemler. ABD veya Rusya diyorlar. Güzel insanlar, Neden sadece TÜRKİYE diyemiyoruz neden ? İlla birilerinin koltuk değneğimiz olması mı lazım. Buradan Kürt kardeşlerime de sesleniyorum. Aslaa size yar etmeyecekler bizim güneydoğuyu. Adamlar ağzıyla diyor” arzımevdut “
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti