Şili'den son dakika İsrail açıklaması! İsyan bayrağını çektiler

Uluslararası Adalet Divanı’ndaki (UAD) duruşmada Şili’yi temsilen konuşan Ximena Fuentes Torrijo, “Uluslararası hukukun sistematik olarak ihlal edilmesi İsrail'in devlet politikasının bir parçası” dedi.

GİRİŞ 21.02.2024 03:29 GÜNCELLEME 21.02.2024 11:12
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Son dakika Şili haberleri: Uluslararası Adalet Divanı (UAD) tarafından Hollanda’nın Lahey kentindeki Barış Sarayı’nda düzenlenen "İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin danışma görüşü" duruşmalarında günü son konuşması Şili tarafından yapıldı.

Şili'den son dakika İsrail açıklaması! İsyan bayrağını çektiler

Şili’yi temsilen konuşan Ximena Fuentes Torrijo, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki durumun hızla kötüleştiğini belgelediğini vurgulayarak, bunlara infazlar, kitlesel keyfi tutuklamalar ve kötü muameleyle sonuçlanan orantısız güç kullanımının da dahil olduğunu aktardı.

'İŞGAL, İLHAKTAN AYIRT EDİLEMEZ HALE GELMİŞTİR'

Üst düzey İsrailli yetkililerin Filistin halkının kendi geleceğini tayin hakkını garanti altına almak gibi bir niyetlerinin olmadığını açıkça ifade ettiğine dikkat çeken Torrijo, "Bunun yerine işgal, ilhaktan ayırt edilemez hale gelmiştir. Çünkü İsrail ne kendini geçici bir işgalci olarak görmekte ne de öyle davranmaktadır. İsrail'in politikaları bölgede iki devletli bir çözüme ve sürdürülebilir bir barışa ulaşma ihtimaline ters düşmektedir" dedi.

Şili'den son dakika İsrail açıklaması! İsyan bayrağını çektiler

'İSRAİL FİLİSTİNLİLERE TAM TAZMİNAT ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR'

İsrail işgalinin bir ilhak haline geldiğini ifade eden Torrijo, "İsrail'in sistematik ihlalleri, Filistinlilerin haklarını etkin bir şekilde korumak için işgale son verilmesini gerektirmektedir. İsrail bu ihlalleri durdurmak, tam tazminat ödemek ve tekrarlanmayacağına dair uygun güvenceler sunmakla yükümlüdür. Diğer devletler de bu durumun sona erdirilmesi için işbirliği yapmakla yükümlüdür" dedi.

Şili'den son dakika İsrail açıklaması! İsyan bayrağını çektiler

Filistin'in doğal kaynaklarının sömürülmesinin de İsrail'in bu topraklar üzerinde egemenlik yetkilerini kullanma girişimini gösterdiğini belirten Torrijo, "Doğal kaynakların sömürülmesi, yerleşim politikaları, duvarın inşası, ileri karakolların yasallaştırılması gibi eylemleriyle İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarını süresiz olarak kontrol etme niyetini ortaya koymuştur" dedi.

'ULUSLARARASI HUKUKU İHLAL ETMEK İSRAİL'İN DEVLET POLİTİKASININ BİR PARÇASI'

Torrijo, uluslararası hukukun sistematik olarak ihlal edilmesinin İsrail'in devlet politikasının bir parçası olduğunu vurguladı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Yoşha 2 ay önce Şikayet Et
    Haydi Müslüman dünyasının siz kurban olasınız Berasil ve Venezuela liderlerine onların yaptığıının 10 /05 ini yapsaydınız şimdi bu katiler filistinde insaları öldurmezdi ve çoktan savaşı bitirmiştiniz
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail ve İsrailliler budün yandan yok edilmeli kardeşim yuhudi değilmi bittii,sapkın sapık İsrafiloğulları bunlar yokedilmiş kavim yanlış mı saygılarrr
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    vatandaş rıza isimli şahıs bu cevap sana sen önce senin gibi sözde müslüman geçinenler laf at adamlar baska dine tabii oldukları halde bunları dile getirirken senin araplar muslumanlar nerde boş boş konuşma
    Cevapla
  • faruk 2 ay önce Şikayet Et
    ortadoğunun kaderi böyle asırlardır hep batının buyruğuna girmiş ve yine hep onlardan medet ummuşlardır. hiç bir zaman birlik olmamış ve milli şuur oluşmamıştır.
    Cevapla
  • hhüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    Gayrı müslim devletler bile biliyorlar artık. Dünyada tüm uluslararası kurumlar İsraili ve siyonist yahudileri korumak içindir. Lahey DSÖ vs de dahil buna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede