Türkiye'ye Somali karasularında tam yetki veren anlaşma

Son dakika haberine göre Somali kabinesinin, Türkiye ile savunma işbirliği alanında imzalanan anlaşmayı onayladığı bildirildi.

GİRİŞ 21.02.2024 16:23 GÜNCELLEME 23.02.2024 11:51
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Somali Enformasyon Bakanı Daud Aweis, X sosyal medya hesabından, ülkesinin, Türkiye ile olan savunma alanındaki işbirliği anlaşmasına dair açıklamada bulundu:

ÇEVİRİ: SON DAKİKA: Kabine onayının ardından #Somalia Federal Parlamentosu da Somali ile Türkiye arasında çığır açan savunma ve ekonomi anlaşmasını onayladı. Bu, Somali için yeni bir umut çağına işaret ediyor ve Afrika Boynuzu için istikrar sağlayıcı bir güç görevi görüyor.

'DÖNÜM NOKTASI'

İki ülke arasındaki anlaşmanın çok önemli bir adım olduğuna işaret eden Aweis, "Kabine, NATO üyesi ve Somali'nin yakın müttefiki Türkiye ile imzalanan savunma işbirliği anlaşmasını onayladı. Bu dönüm noktası niteliğindeki 10 yıllık anlaşma, Somali hükümetinin egemenliğini koruma çabalarını önemli ölçüde güçlendirecek." ifadesini kullandı.

Türkiye ile Somali arasında 8 Şubat'ta savunma ve güvenlik konularını da içeren Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması imzalanmıştı.

Ekonomik ve siyasi sorunların yaşandığı Somali'de Eş-Şebab yıllardır ülkede güvenlik sorunu oluşturmaya devam ediyor.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 31
  • Teknoloji 2 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar birlik olsun, üretelim, birlikte teknolojik ürünler geliştirelim. Somaliye yardım gömdereceğimize en büyük fabrikasını kuralım, halk kazansın. Bişeyler üretsin, cahillikten ve fakirlikten kurtulsun.
    Cevapla
  • İzmirli 2 ay önce Şikayet Et
    Denge eksenli politika izlemeye devam...
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Afrikalı kardeşlerimiz BİRLİK OLUN, Türkiye ile BİRLİKTE OLUN inşallah. Amin Amin Amin.
    Cevapla
  • büsrali 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye somali ile yüzlerce anlaşmalar yaparak tam zamanında afrika boynuzu denilen stratejik bölgeye hakim oldu,bu demektir ki afrikanın kontrolü türkiyenin eline geçti,türkiye istemediği takdirde aden körfezinden askeri geçişler yapılamaz,ayrıca deniz saha kıtanlığı anlaşmasıyla israilin tam karşısına dikildik
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Çok iyi olmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Simit fiyat tarifesinde yeni karar!
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin