ABD'den Azerbaycan ile Ermenistan'a destek

ABD yönetimi, Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden barış sürecine destek verdiğini ve anlaşmanın mümkün olduğuna inandığını bildirdi.

ABD'den Azerbaycan ile Ermenistan'a destek
ABD'den Azerbaycan ile Ermenistan'a destek
GİRİŞ 22.02.2024 08:33 GÜNCELLEME 22.02.2024 08:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın brifinginde, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış görüşmelerine ilişkin tutumlarını değerlendirdi.

Sözcü Miller, "ABD olarak iki ülke arasında bir anlaşmaya varılmasını destekliyoruz ve buna yardımcı olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullanarak, Bakü ile Erivan arasında bir barış anlaşmasının "ulaşılabilir" bir noktada olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın geçen haftaki Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Azerbaycan ve Ermenistan liderleriyle görüştüğünü ve bu görüşmelerde ABD'nin sürece desteğini ortaya koyduğunu kaydeden Miller, arada kalan bazı konuların çözülebilmesi için iki ülkenin çaba gösterdiğini ifade etti.

NORMALLEŞME SÜRECİ

2. Karabağ Savaşı'nda elde ettiği başarıyı diplomasi masasında da sürdürmeye kararlı olan Azerbaycan, Ermenistan'la barış tesis etmek için girişimlerini 2023'te de sürdürdü. Süreç, hem Rusya'nın hem ABD'nin hem de Avrupa Birliğinin (AB) arabuluculuğunda üç yönlü yürütüldü.

Taraflar, yıl içerisinde yapılan müzakerelerdeki ilerleme doğrultusunda barış anlaşması için olumlu mesajlar verse de 2023'te kalıcı barışa yönelik imzalar atılmadı.

Türkiye, farklı zaman ve platformlarda yaptığı açıklamalarda, taraflar arasında bir uzlaşma zemininin ortaya çıkması durumunda normalleşme sürecine destek verdiğini ve bunun mümkün olduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Ortalığı karıştıran İran'dan başkası değil. Sınırları içerisindeki Güney Azerbaycan'da yaklaşık 20-25 milyon Azerbaycan Türkü yaşıyor. Karabağ kurtarıldı. Sıra Zengezur'da, bir zaman sonra ise Güney Azerbaycan'da.
    Cevapla
  • İbrahim Yıldırım 2 ay önce Şikayet Et
    Ermeniler in Ne ABD ne Rusya nede İran ın gazına gelmemeleri lazım.Tarihten ders alsınlar.Fırsat varken barış yapsınlar.
    Cevapla
  • DARK 2 ay önce Şikayet Et
    Hadi oradan. Biliyoruz, Ermenistanı savaşa gaz verdiğinizi. Lakin Ermenistan Ukrayna değil. Gardaşlar Araya alır TOST yaparız Evelallah
    Cevapla
  • Kadir Efe 2 ay önce Şikayet Et
    ABD Anlaşma ihtimaline bile tahammül edemez. Kesinlikle bozmak mahvetmek ve devam savaştırıp mümkün olan ençok silah satışını gerçekleştirmek gayesiyle el atmıştır. Zerre şüphem yok.
    Cevapla
  • erdem değer 2 ay önce Şikayet Et
    abd ermenistana destek verir. asla can Azerbaycanımıza destek olamaz. barış içinse ermeniler şimdiye dek tüm kaynaklarını sömürdükleri karabağın 30 yıllık işgal bedeli ve savaş tazminatı olarak Zengezur'u bize teslim etsinler. barış o zaman mümkün olur ancak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"