Ukrayna, Rus uçağı A-50'yi vurup düşürdü

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya'nın stratejik askeri uçağı A-50'yi düşürdü. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk, Rusya'ya mesaj göndererek, "İşgalcilerin Vatan Savunucuları Günü'nü tebrik ediyoruz." dedi.

GİRİŞ 24.02.2024 12:09 GÜNCELLEME 24.02.2024 12:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

24 Şubat 2022'de başlayan Ukrayna savaşı bugün üçüncü yılına girdi. Savaşta en az 10 bin sivil hayatını kaybederken, 14 milyon Ukraynalı da yerinden edildi. Gelinen noktada müzakere masası her iki taraf için de uzak bir seçenek olarak durmaya devam ediyor.

A-50 CASUS UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Ukrayna için cephede işler giderek zorlaşırken, savaşın yıldönümünde bir kötü haber de Rusya'ya geldi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya için stratejik öneme sahip A-50 casus uçağını düşürdüklerini açıkladı. Uçağın düşürüldüğü anların görüntülerini paylaşırken, Rusya olayı yalanlamadı.

"RUSYA'YI TEBRİK EDİYORUZ"

Ukrayna askeri kaynakları, uçağın Karadeniz'in en kuzeyinde yer alan Rusya şehri Rostov-on-Don ile daha güneydeki Krasnodar arasında vurulduğunu açıkladı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk, A-50'yi düşüren ekibe ve istihbarat servisine teşekkür ederken Rusya'ya da alaycı bir mesaj gönderdi ve "İşgalcilerin Vatan Savunucuları Günü'nü tebrik ediyoruz" dedi. "Vatan Savunucuları Günü" Rusya'nın 23 Şubat'ta kutladığı askeri bir bayram.

RUSLARDAN "DOST ATEŞİ" İDDİASI

Rus ordusuyla bağlantılı bir Telegram kanalı, uçağın dost ateşi sonucu düşmüş olabileceğini öne sürdü. "Fighterbomber" adlı kanalda uçağın düşürüldüğü doğrulandı ancak "Şu anda kimin düşürdüğü bilinmiyor." ifadesi yer aldı.

Rusya'ya ait 3 savaş uçağı imha edildiRusya'ya ait 3 savaş uçağı imha edildi

Rusya'ya ait 2 savaş uçağı düşürüldüRusya'ya ait 2 savaş uçağı düşürüldü

Ukrayna Hava Kuvvetleri, geçtiğimiz hafta da toplam 5 Rus savaş uçağını imha ettiklerini açıklamıştı. Konuyla alakalı Rusya cephesinen yalanlama gelmemişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Kul insan 2 ay önce Şikayet Et
    Çöpe gitmeden önce uçak vurulmuştur. Ukrayna, Yahudilerin Rusya ile danışıklı dövüş yemi.
    Cevapla
  • Özel biri 2 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım önce Rusya'yı sonra ABD ve İsrail ve ortaklarını savaslarla parça parça et inşallah Rusya paramparça olur .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok