Almanya Dışişleri Bakanı'na İHA şoku! Ziyaretini yarıda kesti

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un Ukrayna'nın Karadeniz'de bulunan liman kenti Mıkolayiv'a yaptığı ziyaret, güvenlik endişeleri nedeniyle yarıda kesildi.

GİRİŞ 25.02.2024 19:04 GÜNCELLEME 25.02.2024 19:12
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün Alman basınına yaptığı açıklamasında, Almanya tarafından finansmanı sağlanan bir içme suyu arıtma tesisini ziyaret etmek için Mıkolayiv kentine giden Annalena Baerbock ve heyetinin bir Rus insansız hava aracı (İHA) tarafından takip edildiğinin tespit edilmesi üzerine ziyaretin y

arıda kesildiği ve heyetin zırhlı araçlarla bölgeden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu İHA'nın, bir süre izleme yaptıktan sonra bölgeden uzaklaştığı belirtildi.

ÜLKESİNE GERİ DÖNDÜ

Alman medyasındaki haberlerde de Baerbock'un bölgeden ayrılmasının ardından Mıkolayiv'de bir hava saldırısı gerçekleştiği, Alman Dışişleri Bakanı'nın Ukrayna ziyaretini sonlandırarak ülkesine döndüğü belirtildi.

Baerbock, Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'ya desteklerini ifade etmek için dün Odessa kentine gitmişti.

Almanya Dışişleri Bakanlığının X hesabından yapılan paylaşımda da Ukrayna'ya yönelik yeniden inşa yardımının 100 milyon avro daha artırılarak 1 milyar avroya çıkarılacağı açıklandı.

Almanya'nın ayrıca haziran ayında Berlin'de Ukrayna için bir yeniden yapılanma konferansı düzenlemeyi planladığı öğrenildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • Soner 4 ay önce Şikayet Et
    Yine tiyatro
    Cevapla
  • f.yavuz 5 ay önce Şikayet Et
    Haysiyet yoksunu insanlar gazzeye de göz atın
    Cevapla
  • Kul insan 5 ay önce Şikayet Et
    Almanya Yahudilerin işgalinde, çoğu askerleri Amerikan askerleridir. Yahudi Hitler, ters köşeden vurdu dünyayı. Bütün dünya Yahudilerden nefret ederken dünyanın başına bela oldular ve ekonomik güce ulaştılar. Haramlar günahlar ticareti ile insanları köle ettiler. Geçmişte kanı sütü geni bozuklar aynı metodu farklı. 2. dünya savaşında 1.dünya savaşının intikamı alındı. Küfür zulüm...
    Cevapla
  • Ziyaretci 5 ay önce Şikayet Et
    Bügün ortaya çıkdı. Sadece bir oyun. Insanlar kandırmak için. Bak Rusya bizi vuracak diye... Şov yapıyor. Kamera karşısında Yeleği nerde? Savaş olan yerde böyle gezilirmi. Sava doğuda .
    Cevapla
  • yasin 5 ay önce Şikayet Et
    küçük beyinleri ile savaş mağdurluğu yapıyorlar gitde filistinde ziyaret yap
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyaca ünlü dergide en iyi 100 rota listesi yayınlandı! İşte listede yer alan şehrimiz..
Erdoğan: ABD'nin Kongresi'nde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi