'İsrail' itirafında bulunan Rothschild ailesinin lideri öldü! Yeni baron kim olacak?

Rothschild ailesinin 4. baronu Jacob Rothschild, 87 yaşında hayatını kaybetti. Jacob Rothschild, 2017'de verdiği bir röportajda İsrail devletini kendi ailesinin kurduğunu itiraf etmişti.

'İsrail' itirafında bulunan Rothschild ailesinin lideri öldü! Yeni baron kim olacak?
'İsrail' itirafında bulunan Rothschild ailesinin lideri öldü! Yeni baron kim olacak?
GİRİŞ 26.02.2024 16:33 GÜNCELLEME 26.02.2024 16:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Soykırımcı İsrail’in kurulmasını sağladıklarını itiraf eden Jacob Rothschild, 87 yaşında hayatını kaybetti. 

Bir süredir sağlık sorunları yaşadığı öğrenilen Jacob Rothschild, bugün hayatını kaybetti. Dünyayı yöneten 5 baron aileden biri olarak kabul edilen Rothschild ailesinin lideri olan Jacob Rothschild’in Yahudi geleneklerine göre defnedileceği belirtildi.

AÇIKLAMA YAPILDI: YERİNE KIZI GEÇECEK

Yahudi Politika Araştırmaları Enstitüsü onursal başkanı olan Baron Jacob Rothschild'in ölümü, Rothschild Vakfı tarafından Waddesdon Manor web sitesinde duyuruldu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Rothschild Vakfı, İngiliz yaşamının pek çok alanında derin bir fark meydana getiren iş adamı, girişimci, hayırsever ve kültürel lider olan Yönetim Kurulu Başkanı Lord Rothschild'in vefatını üzüntüyle duyurur.

Diğer kurumların yanı sıra Ulusal Galeri, Milli Piyango Miras Fonu ve ailenin amiral gemisi Waddesdon Malikanesi'ni yönetmiştir. Bazıları Buckinghamshire'daki evine yakın, bazıları ise İsrail, Arnavutluk, Yunanistan ve Amerika Birleşik Devletleri gibi uzak ülkelerde olmak üzere birçok amacı destekledi. Kendini toplumlara, çevreye, eğitime ve hepsinden önemlisi sanata yardım etmeye adamıştı. Ülkesine verdiği örnek hizmetler, GBE, CVO ve Liyakat Nişanı'nın bir üyesi olarak çeşitli vesilelerle takdir edildi.

Jacob Rothschild olağanüstü bir insandı ve kaybı pek çok kişi tarafından hissedilecektir. Ailesi onun mirasını, çok sevdiği vakfı ile devam ettirmeye kararlıdır. Kızı Hannah, Rothschild Vakfı'nın başkanlık görevini üstlenmektedir.

Hepimiz onun vizyonundan, hırsından ve mükemmelliğe olan bağlılığından ilham alacağız.”

İSRAİL’İ KURDUKLARINI İTİRAF ETMİŞTİ

2017’de verdiği bir röportaj’da Jacob Rothschild "Filistin’in işgalinin ve Siyonist İsrail devletinin ailesi tarafından sağlandığını" itiraf etmişti.

Jacob Rothschild, Filistin işgalinin ve İsrail devletinin kuruluşunun yolunu açan Balfour Deklarasyonu’nda kuzeni Dorothea'nın hayati rol aldığını kaydetmişti.

Jacob Rothschild, 2 Kasım 1917'de dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur James Balfour’un Walter Walter Rothschild'e mektup yazdığını belirtti. Rothschild, Balfour’un mektubu okurken ve mektupta “İngiltere’nin Filistin’de bir Yahudi devletine olumlu baktığını” ve "İsrail devletinin kurulması için ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini” ifadelerinin yer aldığı vurgulandı.

Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    ateşi bol zebaniler yoldaşı olsun kansızın
    Cevapla
  • Sane ne 2 ay önce Şikayet Et
    Gebermiş elhamdurullah
    Cevapla
  • Morelli 2 ay önce Şikayet Et
    Atesi bol olsun zionist seytan bozuntusu yaratiklar
    Cevapla
  • Yadin 2 ay önce Şikayet Et
    Cehennem ateşin bol olsun
    Cevapla
  • -Gözlemci 2 ay önce Şikayet Et
    Darısı diğerlerine Rabbim zalimleyin kökünü kurutsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!