Duhok halkı: PKK'yı bölgeden çıkarın

Irak'ın Duhok kentinde halk, terör örgütü PKK'nın bölgeden çıkarılmasını istiyor. Bölgede çok sayıda köyü işgal eden PKK, halkın köylere ve arazilerine erişimini engellerken, tarım ve turizm gibi iş alanlarının da gelişmesine engel oluyor.

Duhok halkı: PKK'yı bölgeden çıkarın
Duhok halkı: PKK'yı bölgeden çıkarın
GİRİŞ 27.02.2024 13:25 GÜNCELLEME 27.02.2024 14:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış
  • Irak'ın Duhok kentine bağlı Amedi ilçesinde halk, bölgede çok sayıda köyü işgal eden terör örgütü PKK nedeniyle köylerine ve arazilerine giremediklerini, turizm ve tarımın olumsuz etkilendiğini belirterek, terör örgütünün bölgedeki varlığına son verilmesi çağrısında bulundu.

Terör örgütü PKK'nın bölgedeki varlığı, halkın köylerine erişimini engellerken bölgede tarım ve turizm gibi iş alanlarının da önünü tıkıyor.

Duhok'un Amedi ilçesinde yaşayan Azad Amedi isimli Iraklı, yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'dan bölgedeki köylerin çok etkilendiğini ve birçok kişinin köylerini bırakıp kent merkezine gitmek zorunda kaldığını söyledi.

Barzani'den PKK açıklaması: Dikkati çeken Türkiye detayıBarzani'den PKK açıklaması: Dikkati çeken Türkiye detayı

Bakan Fidan'dan, Barzani ile kritik görüşme!Bakan Fidan'dan, Barzani ile kritik görüşme!

Barzani'den PKK tepkisi: Kabul etmiyoruzBarzani'den PKK tepkisi: Kabul etmiyoruz

Tarım ve hayvancılık anlamında Amedi'nin Irak'ın en büyük ilçesi olduğunu belirten Amedi, "Bölgede 4-5 köy dışında kimse kalmadı, hepsi Duhok'a taşındı. Biz bu (terör örgütü PKK) yabancı güçlerin burada kalmasını istemiyoruz. İnsanların yerlerine dönmesini istiyoruz." diye konuştu.

Amedi, halkın bazı köylere ve dağlık kesimlere gitmekten korktuğuna dikkati çekerek, terör örgütü PKK'nın varlığının sona ermesi halinde bölgede çalışma hayatının ve tarım faaliyetlerinin de canlanacağı yorumunda bulundu.

PKK NEDENİYLE HALK KÖYLERİNİ TERK EDİYOR

Amedili Muhammed Şali de ilçenin dünyadaki en eski yerleşim alanlarından biri ve önemli bir turizm bölgesi olduğunu belirterek, yaz mevsiminde bölgeye yönelik ilginin artığını dile getirdi.

Şali, "Ancak bölgemizde bulunan (terör örgütü PKK) yabancı güçlerin varlığından dolayı yabancı turistler Erbil'e ve Duhok'a kadar gidiyor ama bölgemize gelme konusunda tereddüt yaşıyor. Yerli turist ve bölge insanları için de aynı tereddüt söz konusu." İfadelerini kullandı.

Güçlü ülkeler ve yetkililerden bu sorunun çözülmesini ve bölgede turizmin ve diğer iş alanlarının geliştirilmesini talep eden Şali, şunları söyledi:

"Bölgede bulunan köylerde birçok zirai ürün elde ediliyor ancak bu meseleden dolayı yüzlerce köy terk edildi. Bu da tarıma kastediliyor demektir. Oralarda bulunan (terör örgütü PKK) yabancı güçlerden dolayı insanlar köylerini ziyaret edemiyor ve orada çalışmıyor."

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani'nin, Şubat 2021'de yaptığı açıklamaya göre, terör örgütü PKK'nın bölgede dağları ve yerleşim alanlarını işgali nedeniyle 800 köyün yeniden inşası tamamlanamazken, terör örgütü çiftçilerin topraklarına erişimini de engelliyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Körfezli 2 ay önce Şikayet Et
    Sinekler ile uğraşmayın bataklığı kurutun abd olduğu sürece yüzünüz gülmeyecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...