BM: Gazze'nin kuzeyine 23 Ocak'tan bu yana insani yardım ulaştırılamadı

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'nin kuzeyine 23 Ocak'tan beri insani yardım konvoylarının ulaşamadığını bildirdi.

GİRİŞ 27.02.2024 21:11 GÜNCELLEME 28.02.2024 09:57
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

BM Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzari'nin Gazze'ye yardımlarda çok ciddi azalma olduğu uyarısını anımsatan Dujarric, "BM (insani yardım) sisteminin, Gazze'ye daha fazla giriş noktasına ihtiyacı var. Aynı zamanda kuzeye de dahil daha güvenli ulaşım yollarına ve sınır noktalarında yardım geçişlerinin hızlandırılmasına ihtiyaç var." dedi.

"23 OCAKTAN BERİ İNSANİ YARDIM KONVOYLARI GAZZE'YE ULAŞAMIYOR"

Dujarric, Gazze'nin kuzeyine 23 Ocak'tan beri insani yardım konvoylarının ulaşamadığını ifade etti.

Dünya Gıda Örgütü'nün Mısır'da 15 bin ton gıdanın hazırda beklediğini aktardığını bildiren Dujarric, Gazze'ye insani yardım ulaşımını zorlaştıran hususlardan bazılarını insani ateşkesin olmaması, uluslararası hukuka saygı duyulmadan çatışma yürütülmesi ve kamu düzeninin bozulması olarak sıraladı.

GAZZE'DE ÇOCUKLAR AÇLIKTAN ÖLÜYOR MU?

Dujarric, "Gazze'de çocuklar açlıktan ölüyor mu?" sorusuna, bu konunun öğleden sonra BM Güvenlik Konseyi'nde görüşüleceğini belirterek yorum yapmaktan kaçındı. Bunun üzerine gazeteciler, BM'nin neden açık bir şekilde "suçluyu" dillendirmediğini sorarak tepki gösterdi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 4 aydan uzun süredir saldırılarıyla açlığa sürüklediği ve insani yardımın girişini engellediği Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da 2 bebeğin açlıktan öldüğünü duyurmuştu.

Uluslararası Adalet Divanı'nın 26 Ocak'ta İsrail'e karşı hükmettiği ihtiyati tedbir kararları arasında Gazze'de insani yardıma erişimin sağlanması yer almasına rağmen, şubat ayında Gazze'ye giren yardımın ocak ayına oranla yarı yarıya düştüğü belirtiliyor.

"YARDIMLARIN AZALMASI DEĞİL ARTMASI GEREKİYOR"

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, şubat ayında Gazze'ye giren insani yardımın önceki aya göre yüzde 50 oranında azaldığını belirtmiş, "Çaresiz yaşam koşullarındaki 2 milyon Filistinlinin artan ihtiyaçlarını karşılamak için yardımların azalması değil artması gerekiyordu." açıklamasını yapmıştı.

7 EKİM 2023'TEN BU YANA  GAZZE'DE SON DURUM

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 29 bin 878 Filistinli şehit edildi, 70 bin 215 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 20
  • mursal 1 ay önce Şikayet Et
    Demek ki bir işe yaramıyor sunuz reform gerekli
    Cevapla
  • Rıva 1 ay önce Şikayet Et
    Bir uardım bile ulaştıramaz durumdasınız öüslüman ülke liderleri.yazıklar olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Savaş gücü ile yardım etmek gerekiyor öncelikle
    Cevapla
  • Filistin ve Gazze 1 ay önce Şikayet Et
    Bir müslüman ısırıldığı delikten bir daha ısırılmaz BM,barış gücü,ABD Avrupa Birliği bunların hepsi Haçlı birliği menfaati olmadan müslümanlara yardım etmez ve etmemiştir.Bunlardan yardım beklemek gaflettir,ahmaklıktır,acizliktir.
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Hiçbir işe yaramıyor hayır amacin uluslararası bir yardım kuruluşu olarak yardım ulaştırmak ise havadan ulaştır ama karşıdaki müslüman veya türk ise sulu okyanuslar içinde bir damla su verilmiyor bu uluslararası kuruluşlar Siyonistlerin ofisleri gibi çalışıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi