İsrail'den son dakika Hizbullah duyurusu: Savaşa girmeye karar verdiler

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah'ın savaşa girmeye karar verdiğini bildirdi. Halevi, Lübnan'a harekat sinyali vererek "Ağır bir bedel ödemek zorunda olacaklar" dedi.

GİRİŞ 28.02.2024 01:19 GÜNCELLEME 28.02.2024 09:26
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

İsrail ordusunun X sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Halevi, ülkenin kuzeyinde Lübnan sınırında Hizbullah'ın saldırı düzenlediği bölgeye yaptığı ziyarette Kuzey Komutanı Tümgeneral Ori Gordin ile görüştü.

İsrail'den son dakika Hizbullah duyurusu: Savaşa girmeye karar verdiler

'HİZBULLAH SAVAŞA KATILMAYA KARAR VERDİ'

Halevi, "Burada konuşlandırılan kuvvetler düşmanı gözlemliyor ve saldırıya geçiyor. Şunu söylüyoruz, Hizbullah savaşa katılmaya karar verdi, bu da karşılığında onlara ağır bir bedel ödettirilmesi gerektiği anlamına geliyor." diye konuştu.

İsrail'den son dakika Hizbullah duyurusu: Savaşa girmeye karar verdiler

İSRAİL'DEN LÜBNAN'A HAREKAT SİNYALİ

Lübnan sınırında istihbarat toplanmasının yoğunlaştırılması gerektiğini belirten Halevi, "Öncelikle düşmanı ciddiye almalı, burada güçlü bir engel oluşturmalıyız." ifadesini kullandı.

Halevi, Lübnan sınırında Hizbullah'ın bulunmadığını savunarak, doğru yol izlendiğinde, Lübnan sınırından tahliye edilen yerleşimcilerin geri dönebileceğini söyledi.

İsrail'den son dakika Hizbullah duyurusu: Savaşa girmeye karar verdiler

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden "20 kadar füze" fırlatıldığını bildirmişti. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'ın güneyinden fırlatılan "20 kadar füzeden" bazıları hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği belirtilmişti.

İsrail'den son dakika Lübnan duyurusu! Füzeler peş peşe fırlatıldıİsrail'den son dakika Lübnan duyurusu! Füzeler peş peşe fırlatıldı

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 126
  • Berk 1 ay önce Şikayet Et
    Hizbullah lideri nasrallah'da onların adamı it iti ısırmaz.
    Cevapla
  • Bilal 2 ay önce Şikayet Et
    Ikiside Allah ın lanet ettiği cehennem köpekleri inş birbirlerini yerler de ümmet rahat nefes alır.
    Cevapla
  • DİKKAT!!! 2 ay önce Şikayet Et
    Dikkatli olmalıyız; Ortadoğu daki devletler tamamen figürandır. rollerini iyi yapıyorlar ya da yapmak zorundalar çünkü hedef TÜRKİYE'dir bu durumu tetikleyen "arap baharı" denen suni olaylardan anlıyabiliriz.
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail vurun şehitlerimiz için vurun İsrail'e ölüm yağdırın Yahudiler ölüm kusun
    Cevapla
  • Gerçek Akıncı 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in haritadan silinmesi çok yakın ve Amerika'nın ve İngiltere'nin de sonu çok şiddetli ve çok ağır ve çok büyük olacaktır ve bu çok yakındır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?