Yunanistan’da tren kazasının yıl dönümünde grev

Yunanistan’da tren kazasının yıl dönümünde 24 saatlik grev yapıldı.

GİRİŞ 28.02.2024 14:48 GÜNCELLEME 28.02.2024 17:13

Yunanistan’da 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının yıl dönümünde toplu ulaşımda 24 saatlik greve gidildi.

SENDİKALAR ÖNAYAK OLDULAR

Yunanistan’da büyük tepkilere yol açan tren faciasının yıl dönümünde sendikaların çağrısı üzerine 24 saatlik grev başladı. Grev nedeniyle tren ve feribot seferleri kesintiye uğrarken, hava yolu firmaları daha önce alınan bir mahkeme kararı nedeniyle greve katılmadı.

'SORUMLULAR HESAP VERMELİ'

Yaklaşık yarım milyon çalışanı temsil eden kamu hizmetleri sendikası ADEDY tarafından yapılan açıklamada, "Bir yıl sonra unutamayacağımızı yüksek sesle haykırmak için sokaklara geri döndük. Sorumluların hesap vermesi için mücadelemizi sürdüreceğiz" denildi.

TREN FACİASI

Yunanistan’ın başkenti Atina'dan Selanik'e giden 352 kişinin bulunduğu yolcu treni, geçtiğimiz yıl 28 Şubat’ı 1 Mart’a bağlayan gece Tempi bölgesinde yük treni ile kafa kafaya çarpışmıştı.

57 kişinin hayatını kaybettiği faciada, yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu tamamen ezilmiş, üçüncü vagonu ise raydan çıkmıştı. İnsan hatası kaynaklı olduğu ortaya çıkan kazanın ardından Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etmişti. Tren kazasının ardından ülke genelinde protestolar düzenlenmişti.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!