Kızıldeniz'de savaş çıkaracak hata: Almanya ABD İHA'sına saldırdı

Kızıldeniz'deki bir Alman savaş gemisi, kıl payı önlenen dost ateşi ile neredeyse bir ABD insansız hava aracını düşürüyordu.

GİRİŞ 29.02.2024 11:13 GÜNCELLEME 29.02.2024 13:14
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Alman basınında Çarşamba günü çıkan haberlere göre, Kızıldeniz'deki ticari gemileri korumak için gönderilen bir Alman donanması firkateyni neredeyse bir ABD insansız hava aracını düşürüyordu.

SAVUNMA BAKANLIĞI DOĞRULADI

Almanya Savunma Bakanlığı, Pazartesi günü müttefik bir ülkenin dahil olduğu bir insansız hava aracı olayının ülkenin adını vermeden meydana geldiğini doğruladı.

Savunma Bakanı Boris Pistorius , uluslararası nakliyeyi Yemen'in İran destekli Husilerin saldırılarına karşı korumaya yardımcı olmak amacıyla AB misyonunun bir parçası olarak hafta sonu bölgeye gelen Hesse firkateyninin, bilinmeyen insansız hava aracını tespit etme çabalarının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ateş açtığını söyledi. 

ABD'YE AİT DRONE HEDEF ALINDI

Bakanlık sözcüsü Michael Stempfle, "Olay bunun düşmanca bir insansız hava aracı olmadığı ortaya çıkınca çözüldü ve bu ancak sonradan bakıldığında netleşti." dedi.

İHA'ya ateşlenen iki füze, "teknik bir kusur" nedeniyle hedefini ıskalayarak denize düştü. Der Spiegel haber dergisi, söz konusu İHA'nın ABD'ye ait Reaper keşif İHA'sı olduğunu da iddia etti.

Spiegel, ABD dronunun Kızıldeniz misyonuyla ilgisi olmayan "Amerikan terörle mücadele misyonunun bir parçası olarak" bölgede olabileceğini öne sürdü, ancak askeri yetkililerin dost ateşi olayının müttefikler arasındaki koordinasyonun gerçekleştiğini gösterdiğine inandığını söyledi. 

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 102
  • Steve1453 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail mallarına boykot !
    Cevapla
  • Tuncay. 1 ay önce Şikayet Et
    Abd conileri bizim araci dusurdu savas cikmadi.
    Cevapla
  • Ümit 1 ay önce Şikayet Et
    İt itin ayağına basmaz.
    Cevapla
  • Net 1 ay önce Şikayet Et
    Bunlar her zaman olabilecek şeyler, deneyimsiz bir personel yada ani karar gerektiren durumda olur. Ruslar bir haftada 3 tane kendi uçağını düşürdü, hatta bir tanesi elinde 7-8 tane olan AWACS uçağı. Yani savaş falan çıkmaz.
    Cevapla
  • Afrim 1 ay önce Şikayet Et
    Die ham angst das sind keine Soldaten schiss hasen sind die Deutschen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...