ABD Senatosundan Türkiye ve F-16 kararı! Teklif reddedildi

ABD Senatosu, Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul'ün Türkiye'ye 23 milyar dolarlık F-16 savaş uçağı satışını durdurma teklifini reddederek, Türkiye'ye F-16 satışını onayladı.

GİRİŞ 01.03.2024 01:37 GÜNCELLEME 01.03.2024 09:14
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Son dakika F-16 haberleri: Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanmasının ardından Türkiye'ye F-16 satışı sözünü tuttu.

ABD Senatosundan Türkiye ve F-16 kararı! Teklif reddedildi

SENATO F-16 SATIŞINI DURDURMA ÇABASINI REDDETTİ

ABD Senatosu, Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul'un, Türkiye'ye 23 milyar dolarlık F-16 savaş uçağı ve modernizasyon kiti satışını durdurma çabasını 'kesin bir sonuçla' reddederek F-16 satışını geri dönmeksizin onayladı.

Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul tarafından sunulan 'onaylamama' önerisine 61'e karşı 10 destekçi çıktı.

ABD Senatosundan Türkiye ve F-16 kararı! Teklif reddedildi

ABD, ANKARA'YA MEKTUP GÖNDERMİŞTİ

Mili Savunma Bakanlığı (MSB), ABD'nin, 40 adet yeni F-16 Blok-70’in tedariki, mevcut 79 adet F-16’nın ise modernize edilmesi ile ilgili gönderdiği teklif ve kabul mektubu bakanlığa ulaştığını duyurmuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 119
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Bu ucakların sevdasına bu ürünler icin psl abd bizi oyalıyor uzatıyor ki israil işini yapsın bizimkilerde aman ucaklar diye duruma sus pus olul kaldılar bu adamlr şytn hep hamleleri bir adım önde
    Cevapla
  • (76) 1 ay önce Şikayet Et
    Yunana helikopter mühimmat yığıyor hiç verirmi f 16 ları kurusıkı bile vermez
    Cevapla
  • ALLAH İÇİN 1 ay önce Şikayet Et
    BENCE F16 larını TÜRKİYE YE VERMESİ ,KAAN GİBİ UÇAK VE TEKNOLOJİMİZİ DURDURMA OYUNULARI OLAMAZMI BİZ HER NE OLURSA OLSUN KARARIMIZDAN VAZGEÇMEYELİM DERİM.
    Cevapla
  • yenileceksiniz...!!! 1 ay önce Şikayet Et
    israilin helakı için lütfen herkes bu akşam başında bir kez euzu besmele çekerek kamer süresinin 45. ayeti olan (seyühzemul cemu ve yüvellüned dübur) ayeti kerimesini 1000 kez okuyalım hep birlikte okuyalım bakın görün israil nasıl da darma dağın olacak.
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Elektronik devrelerini , kızılötesi ve radar sistemlerini öyle böyle yaparız . Türbin itki sistemleri üzerine çalışmalıyız . Seri üretime geçer , KAAN'a monte ederiz . 6 ıncı nesil yeni jet modellerini denemeye alırız .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...