Borçlar ödenmedi, Meclis'in elektiriği kesildi

Gana Elektrik Şirketi (ECG), 1.8 milyon dolarlık borcu nedeniyle parlamentonun elektriğini kesince parlamento binası karanlığa gömüldü.

Borçlar ödenmedi, Meclis'in elektiriği kesildi
Borçlar ödenmedi, Meclis'in elektiriği kesildi
GİRİŞ 01.03.2024 16:14 GÜNCELLEME 01.03.2024 16:14

Gana Parlamentosu, 1.8 milyon dolarlık borcu nedeniyle elektriksiz kaldı. Gana Parlamentosu, Gana Elektrik Şirketi'nin (ECG) ödenmeyen borç nedeniyle elektriği kesmesi sonucu karanlığa gömüldü. Elektrik kesintinin ardından parlamentoda bulunan milletvekilleri yerel dilde sloganlar attı. Gana Devlet Başkanı'nın Ulusa Sesleniş konuşması tartışıldığı sırada yaşanan kesinti nedeniyle asansörde mahsur kalanlar oldu. Jeneratörün devreye girmesiyle parlamentoya yeniden elektrik sağlandı.

Gana Elektrik Şirketi (ECG) İletişim Direktörü William Boateng Boateng, parlamentonun borcu nedeniyle böyle bir karar alındığını, kalan borcun bir hafta içinde ödeneceği taahhüdünde bulunulmasının ardından parlamentoya elektrik sağlandığını söyledi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"