Dünya uyanıyor! Nikaragua, İsrail'i destekleyen Almanya aleyhinde dava açtı

Nikaragua, İsrail'in Gazze'deki soykırımına siyasi, mali ve askeri destek vermekle suçladığı Almanya aleyhinde Uluslararası Adalet Divanında dava açtı.

GİRİŞ 01.03.2024 22:13 GÜNCELLEME 02.03.2024 14:21
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

Son dakika Nikaragua haberleri: Nikaragua, İsrail'in Gazze'deki soykırımına siyasi, mali ve askeri destek vermekle suçladığı Almanya aleyhinde Uluslararası Adalet Divanında (UAD) dava açtığını tüm dünyaya duyurdu.

Dünya uyanıyor! Nikaragua, İsrail'i destekleyen Almanya aleyhinde dava açtı

NİKARAGUA'DAN, ALMANYA'YA FİLİSTİN SUÇLAMASI

UAD'den yapılan yazılı açıklamaya göre Nikaragua, Almanya'yı Gazze Şeridi başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmemekle suçladı.

'ALMANYA, İSRAİL'İN SOYKIRIM İŞLEMESİNİ KOLAYLAŞTIRDI'

Nikaragua, Divan'a başvurusunda Almanya'nın, İsrail'e siyasi, mali ve askeri destek sağlayarak, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) fonlarını keserek "İsrail'in soykırım işlemesini kolaylaştırdığı ve her halükarda soykırımı önlemek için mümkün olan her şeyi yapma yükümlülüğünü yerine getirmediği" suçlamasında bulundu.

Dünya uyanıyor! Nikaragua, İsrail'i destekleyen Almanya aleyhinde dava açtı

Nikaragua, Almanya’nın İsrail’e verdiği destekle 1948 tarihli Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi (Soykırım Sözleşmesi), 1949 Cenevre Sözleşmeleri ve Ek Protokolleri, uluslararası insancıl hukukun ihlal edilemez ilkeleri ve diğer genel uluslararası hukuk normlarına aykırı hareket ettiğini savundu.

Ekim 2023'ten bu yana "Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkına karşı onaylanmış soykırım riskine" işaret eden Nikaragua, "Soykırım Sözleşmesi'ne taraf her ülkenin sözleşme uyarınca bu suçun işlenmesini önlemek için mümkün olan her şeyi yapmakla yükümlü bulunduğunu" hatırlattı.

Dünya uyanıyor! Nikaragua, İsrail'i destekleyen Almanya aleyhinde dava açtı

İHTİYADİ TEDBİR KARARI İSTENDİ

Nikaragua, UAD Statüsü'nün 41. maddesi ve İç Tüzüğü'nün 73, 74. ve 75. maddeleri uyarınca "Almanya'nın Gazze Şeridi'nde süren muhtemel soykırıma ve uluslararası insancıl hukukun ve uluslararası genel hukukun diğer emredici normlarının ciddi ihlallerine katıldığı" gerekçesiyle Divan'dan ihtiyati tedbir kararları almasını talep etti.

Dünya uyanıyor! Nikaragua, İsrail'i destekleyen Almanya aleyhinde dava açtı

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 162
  • Yunus 1 ay önce Şikayet Et
    Biz neden hiç kimseyi bı yere şikayet etmiyoruz seçin meydanlarinda konismaktan başka aklım almıyor
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Almanyanin kirli siyaseti kirli savaslari bitmez
    Cevapla
  • Cumhuriyetçi 1 ay önce Şikayet Et
    Nerede olduğunu bile bilmediğimiz Nikaragua bile siyonistlere kafa tutmuş. Ey, İslam dünyası ! Senin tepkin nerede ?
    Cevapla
  • ssk emeklisi 1 ay önce Şikayet Et
    inşallah filistinlilerin tümü yok olmadan uyanırlar inşallah
    Cevapla
  • Emrah 1 ay önce Şikayet Et
    Abd ye açılmalı.Bu soykırımın en büyük öncüsü abd nin kendisidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...