Gazze Şeridi'nde soykırım sürerken Hamas'tan flaş ateşkes açıklaması

Hamas, Gazze Şeridi'nde ateşkese varılması ve İsrail'in buradaki askerlerini çekmesi için ciddi bir şekilde çalıştığını duyurdu. Görüşmelerin sürdüğünü belirten yetkili, anlaşmanın yapılacağı tarihin henüz netleşmediğini söyledi.

GİRİŞ 03.03.2024 23:46 GÜNCELLEME 04.03.2024 09:31
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Hamas'tan ismini açıklamak istemeyen bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hamas heyetinin, Mısır'ın başkenti Kahire'ye gittiğini ve Paris'teki müzakerelerde gündeme gelen öneriyle ilgili Mısırlı ve Katarlı yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi.

Hamas'ın, ateşkes ve İsrail askerlerinin Gazze'nin tamamından çekilmesini sağlayacak bir anlaşmaya varılması için ciddi bir şekilde çalıştığını kaydeden yetkili, anlaşmanın yapılacağı tarihin netleşmediğini aktardı.

Mısır basını bugün, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanmasına yönelik müzakerelere katılacak tarafların Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştığını duyurmuştu.

TARAFLAR ARASINDAKİ MÜZAKERELER

Tel Aviv yönetimi ile Hamas arasında, esir takası mutabakatı kapsamında Mısır'ın başkenti Kahire'de 13 Şubat'ta toplantı yapılmıştı.

Daha sonra bu müzakereler Fransa'nın başkenti Paris'te devam etmişti. Paris müzakereleri, Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki İsrail heyeti, CIA Direktörü William (Bill) Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kemal ve Hamas heyetinin katılımıyla 24 Şubat'ta sonlanmıştı.

İsrail savaş kabinesi, müzakerelere devam edilmesi için Katar'ın başkenti Doha'ya "düşük seviyeli bir heyet gönderilmesini" kararlaştırmıştı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Adil 4 ay önce Şikayet Et
    O masum insanların perişan olmasına sebep olanlardan Allah hesap soracak ulan elektrik su gıda ne varsa İsrail'den temin ediliyodu siz üçbeştane roketle bu iş bştecekmi sandınız hadi şehit olan kurtuldu ya şimdi yetim öksüz dul yaşlı yaralı aç kalan yiyecek su yok sağlık yok şimdi ne yapacaksınız neyinize güvendiniz tabi önce Allah'a fakat şartlar yerine gelmemiş tankın yok uçağın yok..
    Cevapla
  • Osman 4 ay önce Şikayet Et
    İsrailden temin ediliyordu da ne demek, işgalciyi devlet sahibi gördüğümüz sürece Yahudi cinayetleri devam eder
    Cevapla
  • Mustafa 4 ay önce Şikayet Et
    Ne demek istiyosun zulme direnme sessiz kal sizi yavaş yavaş yok etsinler mi diyordun sendeki nasıl beyin anlamadım batılı gavur zulme isyan ediyor sen sesini çıkarma saydın diyosun sen hangi milletten sin yada dindensin
    Cevapla
  • Seda56 4 ay önce Şikayet Et
    Gazze 30 bin şehit verdi müslüman ülkeler ne yaptı sadece kınadı lanet etti sonuç Gazze harabeye döndü Allah hepinizden sormayacak mı Hamas'a gelince elinde yeteri kadar mühimmat yoktu madem neden savaş açtın bu Yahudilere üç beş İsrail leşi ile kazandın mı sandın yazık hemde çok yazık
    Cevapla
  • Bozkırlı 4 ay önce Şikayet Et
    Sen Hamas'ı ne olarak görüyorsun seda hanım.Bir kurtuluş örgütümü askeri kuruluşmu yoksa gerillamı.Birkere ilk kurşunu gene İsrail sıktı.Dron olayından önce saldırı ve bomba belgeleri var.Birde İsrail'de panayır bölgesini şekel bayramında vuran israildir.Basından tek yerdennhaberleri takip etmeyelim.Savaş deyince akla mal mülk yok oluşu gelmesin.İsrail 1800 lü yıllardan itibaren bu zulmü
    Cevapla
  • Asım’ın Nesli 4 ay önce Şikayet Et
    Artık dursun bu zulüm ve bağımsız Filistin Devleti kurulsun
    Cevapla
  • www 4 ay önce Şikayet Et
    Resmen izliyoruz hiç bir şey yapamıyoruz
    Cevapla
  • hakan 4 ay önce Şikayet Et
    kardeşim neyin kafasını yaşıyorsunuz, o kadar insan katledildi, siz halen anlaşma tarihi belli değil diyerek uydurma ve ordaki masum insanların katledilmesine göz yumuyorsunuz, yazıktır o masum elinde kuvvete karşılık verecek bir malzemesi olmayan insanlara yapılan bu zulme. yeter artık yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir forkliftin hatası bin 500'den fazla aracı küle döndürdü
Son ses PKK propaganda şarkısı açarak yolda ilerleyen kadına tepki