Hamas'tan ateşkes açıklaması

Hamas yetkilisi ABD basınına yaptığı açıklamada, ateşkes anlaşmasının 10 Mart'tan önce yapılmasının mümkün görünmediğini belirterek, anlaşmanın Ramazan'ın ilk haftası yapılabileceğini açıkladı.

GİRİŞ 04.03.2024 13:49 GÜNCELLEME 04.03.2024 17:02
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Hamas yetkilisi ABD basınına yaptığı açıklamada, ateşkes anlaşmasının 10 Mart'tan önce yapılmasının mümkün görünmediğini belirterek, anlaşmanın Ramazan'ın ilk haftası yapılabileceğini açıkladı.

"RAMAZAN ÖNCESİ MÜMKÜN GÖZÜKMÜYOR"

İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkes anlaşması sağlanmasına yönelik diplomatik çabalar sürüyor. Hamas heyeti, Mısır'ın başkenti Kahire'deki temaslarına 2'nci gününde devam ederken, ismi açıklanmayan bir Hamas yetkilisi ABD basınına 10 Mart'ta başlayacak Ramazan öncesinde yapılması beklenen anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Wall Street Journal'a konuşan yetkili, sürecin yavaş ilerlediğini, bu nedenle anlaşmaya Ramazan öncesi varılmasının pek mümkün olmadığını belirtti. Yetkili, anlaşmanın Ramazan’ın başlamasının ardından ilk hafta sonu yapılmasının daha ulaşılabilir bir hedef olduğunu söyledi.

Gazetede yer alan haberde ayrıca, arabuluculuk yapan Mısırlı ve Katarlı yetkililerin Hamas'ın Gazze lideri Yahya Sinwar ile en az 1 haftadır temasa geçmediği belirtildi.
 

"ÖNEMLİ İLERLEMELER VAR"

Mısır devlet televizyonu, Kahire'de Hamas yetkilileri ile devam eden müzakerelerde "önemli ilerlemeler" kaydedildiğini duyurdu. Öte yandan İsrail, Hamas'ın hayatta olan esirlerin listesini vermeyi reddettiği gerekçesiyle Kahire'de gerçekleştirilecek esir takası ve ateşkes anlaşması görüşmelerine müzakere heyeti göndermeyeceğini açıklamıştı.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 53
  • RAMAZAN KARAKAYA 1 ay önce Şikayet Et
    Kangren olmuş bir uzuva pansuman yapılmaz kesilir atılır.kimse akıl hastası paronayak eli kanlı katil bir komşu istemez.israil yok olmadıkça filistinli masumlar huzur bulamaz.
    Cevapla
  • Mentes bin Ahmed 1 ay önce Şikayet Et
    Tebrik ediyorum kardeşim, güzel söyledin mertçe, müslüman korkmaz düşmandan, korkan kişilerde iman ya zayıftır yada yoktur. Çok Allah sevgisi iman güzelleştirir, kuvvet, huzur, sağlık,bereket afiyet verir..
    Cevapla
  • Musa 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail güvenilmez bir topluluk, FİLİSTİN topraklarını boşaltacak, sözünü tutacak garantör devletlere görev düşüyor,Bir asırdır FİLİSTİN halkı kendi öz yurtlarında bedel ödüyor, Şimdide O Toprakları kanları ile suladilar.
    Cevapla
  • Güralp 1 ay önce Şikayet Et
    Biz Müslüman ülke değilmiyiz. Korkaklar müslüman olamaz.başkaları banane der Türkiye diyemez.Biz osmanlı torunlarıyız.!Sen Müslüman değilsin herhalde!
    Cevapla
  • Mentes bin Ahmed 1 ay önce Şikayet Et
    Maşallah, Ben Ahmed yanımda Allah var, kendini ona teslim ettim.. Tüm dünya karşımda düşman olsa korkmam, dimdik karşılarında meydan ikurum. Bir duam ile düşmanı yerin dibine sokarım. imanlı kişi Allah'ın sevgili kulunda korku yoktur.. Ölmekten beladan cehennem yolunda olanlar korkar.. Biz Allah rızası için canımızı veririz İsmail gibi Babaya oğul kurban oluruz, Allahada kul olanlar
    Cevapla
  • Gürsel 1 ay önce Şikayet Et
    Yahudi kefere 2 milyar güya müslümana rağmen ne devran dönüyorsun, ölüm olsun bize, ölüm olsun bize, sayfalarca yazarım ama açlıktan ve siyonist Yahudilerin vahşetini görmeyen benim yazımımı görecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!