Gantz'ın Washington ziyareti başladı: Bizi aptalca bir pozisyona soktu!

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tepkisine rağmen Washington temaslarına başladı. Jeruselam Post Gantz'ın ziyaretini "Bizi aptalca bir pozisyona soktu şeklinde yorumladı.

GİRİŞ 05.03.2024 14:19 GÜNCELLEME 05.03.2024 14:41
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tepkisine rağmen Washington temaslarına başladı. Gantz, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile bir araya gelerek Gazze'deki durumu görüştü.
İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile arasında gerginliğe neden olan Washington ziyareti çerçevesinde ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile bir araya geldi. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin İsrail’e desteğini yineleyen Harris’in Gazze'deki insani durum ve yakın zamanda Gazze'nin kuzeyinde bir yardım konvoyunda yaşanan korkunç trajediden duyduğu derin endişeyi dile getirdiği kaydedildi. Acilen rehine takası anlaşmasına varılmasının gerekliliğini belirten Harris’in, İsrail'in görüşmelere yönelik yapıcı yaklaşımını memnuniyetle karşıladığı aktarıldı.

REFAH SALDIRISI GÖRÜŞÜLDÜ
 

Harris’in Hamas’a 6 haftalık bir ateşkes yapılmasını öngören ve Gazze’ye insani yardımın artmasına imkan sağlayacak “masadaki şartları” kabul etme çağrısında bulunduğu ifade edilen açıklamada, “Harris ve Gantz Refah'taki durumu ve burada büyük bir askeri operasyon düşünülmeden önce sivillere yönelik riskler göz önünde bulundurularak inandırıcı ve uygulanabilir bir insani yardım planı yapılmasının gerekliliğini ele aldı” denildi. Ayrıca Harris’in İsrail'i Gazze'ye insani yardımı artırmaya ve bu yardımların ihtiyaç sahiplerine güvenli bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak üzere ABD ve uluslararası ortaklarla iş birliği içerisinde ek tedbirler almaya çağırdığı vurgulandı.

GANTZ'IN ZİYARETİ KRİZE YOL AÇMIŞTI

Gantz'ın İsrail Başbakanı Netanyahu'nun onayı dışında ABD ziyareti planladığı ortaya çıkmış, ziyaret İsrail'de krize yol açmıştı. Netanyahu'nun ziyaretten rahatsız olduğu kamuoyuna yansırken, İsrail hükümetinin ülkenin Washington Büyükelçiliği’ne ziyareti sırasında Gantz’a yardımcı olmama talimatı verdiği iddia edilmişti. ABD basınında ise Washington yönetiminin Netanyahu sonrası döneme hazırlandığı yorumları yapılmıştı.

"İSRAİL'İ APTALCA BİR POZİSYONA SOKTU"

İsrail'de yayımlanan Jerusalem Post gazetesinin bugünkü başyazısı da, Gantz'ın gürültü koparan Washington ziyaretine ayrıldı. 'Başkan Yardımcısı Harris'in konuşması Gantz'in ziyaretinin önemini kanıtlıyor' başlığıyla sunulan yazıda, Netanyahu'dan izinsiz şekilde Washington'a seyahat eden Benny Gantz'in İsrail'i aptalca bir pozisyona soktuğu belirtildi.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • Cemalettin Duman 1 ay önce Şikayet Et
    Katil hırsız Terörist İsrail'in anladiği dil vurup öldürmek Filistin toprağini GASP etmek çalmak, İsrail'in anladiği dili ona anlatmak için ARAP ÜLKELERİ (İslam ülkeleri) BİR OLUP İSRAİLE ASKERİ MÜDAHALE EDİLMELİ SİLAHLİ GÜÇLE BİRLİK OLAN SİVİLLER DE. VURULMALİ Filistinlilerin yaşadiği acıyı yaşamalilar.
    Cevapla
  • M.i 1 ay önce Şikayet Et
    Adamdaki cümleye bak İsrail yapıcı imiş barış görüşmelerinde yapıcı davranmış dünyaya yalan makinesi olmuş düzenbazlar bombalayın bombalayın da yalnız sivillere zarar vermeyin diyor
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İsrailden bir tane devket adamı çıkmış. Tebrikler.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Filistinlilere yaptığınız katliam akıllılıcamı bre zındık.
    Cevapla
  • Gürhan 1 ay önce Şikayet Et
    Hamasın 7 Ekim saldırısının arka planını derinlemesine inceleyin ABD ve İsrail içindeki bir grup zümera (derin devlet) İranı yöneten (yahudi zümerası) derin devlet ile Gazzedeki Filistinli ve İran'a meyilli işbirlikçileri üzerinden Gazze işgalini haklı çıkartacak çok güzel bir planı uygulamaya soktular. Bir ucu da bize dokunuyor ABD ile aramızı iyice açm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!