Erdoğan'ın açıklaması Yunan basınında manşet oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısındaki sözleri Yunanistan'da manşet oldu.

GİRİŞ 05.03.2024 13:37 GÜNCELLEME 05.03.2024 14:21
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu ve yeni sınır ötesi harekatın sinyalini verdi. Terörle mücadele konusunda Türkiye'nin kararlılığının bir kez daha altını çizen Başkan Erdoğan'ın sözleri, özellikle komşu Yunanistan'da büyük yankı uyandırdı. 

 "Çemberi tamamlamak üzereyiz" diyerek terörle mücadelede ciddi hamlelerin gerçekleşeceğini açıklayan Başkan Erdoğan'ın sözleri komşuda manşet oldu.

Özellikle Yunan basınında Başkan Erdoğan'ın sınır ötesi operasyonu mesajı manşetlere taşındı.

"ERDOĞAN OPERASYONU DUYURDU"

Yunan gazete Proto Thema, "Erdoğan, Kuzey Irak'a askeri operasyon yapacağını duyurdu" başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer verilen haberde, "Özellikle Türkiye'nin Irak'taki PKK teröristlerinin etrafındaki kordonu sıkılaştıracağını ve sorunun bu yaz nihayet çözüleceğini açıkça belirtti" sözleriyle Türkiye'nin kararlı tutumuna dikkat çekildi.

"TÜRKİYE SAVAŞA HAZIR"

In.gr, "Türkiye savaşa hazır" sözleriyle manşete taşıdığı haberde, "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Irak'la olan sınır sorunlarının nihayet bu yaz çözüleceğini söyledi" sözlerini kullandı.

Haberde ayrıca, "Ankara'da kabine toplantısı sonrasında konuşan Erdoğan, ağırlıklı olarak PKK'ya atıfta bulunarak, 'Güney sınırında terör oluşumuyla Türkiye Cumhuriyeti'ne diz çöktürebileceğini düşünenlere yeni kabuslar getirmeye hazırız.' dedi" sözlerinin altını çizdi.

"KABUSU YAŞATACAĞIZ"

Bir diğer Yunan gazete Kathimerini ise manşete taşıdığı haberinde, "Erdoğan: Sınırlarımızda terör devleti kurmak isteyenlere kabus yaşatacağız" başlığını kullandı. Kathimerini Başkan Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer verirken "Yaptığımız operasyonlar sonrasında oluşan boşlukları kapatmaya kararlıyız." sözlerini öne çıkardı.

Ethnos ise Erdoğan'ın "Türkiye kendi sınırlarıyla sınırlı değil, kalbi her yerde atıyor" ifadelerinin altını çizdi. Türkiye'nin terörle mücadele söz konusu olduğunda büyük bir irade sahibi olduğuna vurgu yapan Yunan gazete, Başkan Erdoğan'ın açıklamalarını öne çıkardı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 54
  • Misak-ı Milli 4 ay önce Şikayet Et
    10 milyonluk Yunan devasa Osmanlı topraklarını işgal etmiş vaziyette, bunu bildikleri için korkuyor Yunan, savaşmadan Osmanlı topraklarını gasp ettiklerini biliyorlar, 10 milyonluk Yunan'a Atina yeterde artar bile, orada oynasınlar. Geri kalan topraklar Osmanlı'dan gelen hak ile Türkiye'ye aittir. Aynısı Bulgaristan-Adalar Denizi-Kıbrıs-Kuzey Suriye-Kuzey Irak içinde geçerli.
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 4 ay önce Şikayet Et
    Bekleyin lenn İzmir'den denize dökülen yunan O yüzden İzmirli sizi seviyo ya herneyse korkun lan kefereler geliyoruzz
    Cevapla
  • Cellad 4 ay önce Şikayet Et
    Ağzı olanlar konuşmuşlar, tahminlerde bulunup, kaplan kesilmişler. Allah Allahhhhh.
    Cevapla
  • Önce Vatan 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'deki demlichp bu açıklamaya çok üzülmüştür,tabi onların peşinden koşan fosil beyinli bir kesimde şimdiden karalar bağlamaya başlamıştır,"MEVZU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR"M.KEMAL ATSTÜRK. !!!
    Cevapla
  • Kibyra 4 ay önce Şikayet Et
    Açlar vatan savunmasına gelmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD halkına hakaretler savurmuştu! Trump'tan, Netanyahu'ya tepki çeken karşılama
CHP'de İmamoğlu-Yavaş yarışında son perde! SGK borçlarında o açık ara önde