Kızıldeniz’de ticari gemilere düzenlenen saldırılarda 2 kişi öldü

Yemen açıklarında Husiler tarafından Yunanistan tarafından işletilen True Confidence adlı yük gemisine düzenlenen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Husi saldırılarında Kızıldeniz’de ilk can kaybı yaşandı.

 Kızıldeniz’de ticari gemilere düzenlenen saldırılarda 2 kişi öldü
Kızıldeniz’de ticari gemilere düzenlenen saldırılarda 2 kişi öldü
GİRİŞ 06.03.2024 21:51 GÜNCELLEME 06.03.2024 22:53
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Yemen’deki İran destekli Husiler tarafından Kızıldeniz ve Aden Körfezi’nde ticari gemilere yönelik saldırılarda ilk can kaybı yaşandı.

İngiliz ve ABD'li yetkililer, Yunanistan tarafından işletilen Barbados bandıralı True Confidence adlı yük gemisine Husiler tarafından düzenlenen füze saldırısında 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İngiltere tarafından yapılan açıklamada, "En az 2 masum denizci öldü. Bu, Husilerin uluslararası gemiciliğe pervasızca füze saldırılarının üzücü ama kaçınılmaz sonucuydu. Durmalılar. En derin başsağlığı dileklerimiz ölenlerin ve yaralananların aileleriyle birliktedir” denildi.

Adı açıklanmayan üst düzey bir ABD yetkili, de iki denizcinin saldırıda öldüğünü doğruladı.

GEMİ ADEN AÇIKLARIN SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

True Confidence’a Yemen'in Aden kentinin yaklaşık 50 deniz mili güneybatısında füze saldırısı düzenlendiği ve saldırı sonucu geminin hasar aldığı ve yangın çıktığı ifade edilmişti. Gemide, 15'i Filipinli, 4'ü Vietnamlı, 2'si Sri Lankalı, 1’i Hindistanlı ve 1 Nepalli olmak üzere toplam 20 mürettebat ve 3 silahlı koruma olduğu aktarılmıştı.

Geminin Liberya'da kayıtlı True Confidence Shipping şirketine ait olduğu ve Yunanistan merkezli Third January Maritime şirketi tarafından işletildiği belirtildi.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 109
  • Coscos 1 ay önce Şikayet Et
    ABD VE YUNANISTAN A BÜYUK DARBE manşete bak.Ne oldu Husiler 2 fuze atti 2 masum insan öldü.Bu büyük darbe degil öyle bir darbe vuracaksinki ABD nin orda buluna Uçak gemisini batiracaksin.Iste buna darbe derim Şapka cikartirim Bravo derim.bu sinek viziltisi gibi.
    Cevapla
  • #avşarın delisi 1 ay önce Şikayet Et
    en az iki masum denizci ölmüşşşş... vay büzzüne ikmal yapılasıca gavur oğlu gavur. 32 000 masumu hiç görmüyor.
    Cevapla
  • tolgam 1 ay önce Şikayet Et
    ey ingiltere masumlar gazzede masum insan görmek istiyorsan oraya gideceksin
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Binlerce cocuk öldü gazzede oturıp yunan denizciye mi ağlayalım
    Cevapla
  • Asa 1 ay önce Şikayet Et
    Ülkedeki yahudileri afiş etmek gerek. Bunlara her türlü korkuyu uygulamak gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu