Yerli savaş uçağı KAAN ABD'de gündem oldu!

ABD merkezli Düşünce Kuruluşu Atlantik Konseyi, Türkiye'nin KAAN planına yer verdi. Kuruluşun analizinde Türkiye’nin bağımsız dış politikasına dikkat çekildi. Ukrayna-Türkiye savunma ortaklığının ise altı çizildi.

GİRİŞ 07.03.2024 08:25 GÜNCELLEME 07.03.2024 09:11
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Ukrayna’ya ihraç ettiği silahlar ve arabulucu rol bir kez daha dünyada gündem oldu.

Amerikan Düşünce Kuruluşu Atlantik Konseyi’nde "Ankara, Ukrayna'ya Rusya'nın topraklarından çıkarılması için yardım etti. Ancak şimdi bu ortaklığı genişletme, böylece Karadeniz’in ve genel olarak Avrupa’nın güvenliğini sağlama fırsatı var" ifadeleri yer aldı. Kuruluş analizinde Ankara'nın Kiev'e silah ihracatının önemine değindi. 

KAAN'A VURGU YAPILDI

Yazıda Türk SİHA'larına değinildi. Türk SİHA'ları Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının Kiev savunmasında oynadığı önemli role vurgu yapıldı.

Düşünce kuruluşunun analizi kritik bir tahminde bulunarak, KAAN jetlerinin de dünyaya yayılabileceğini değerlendirdi. Analizde, Türkiye'nin ilk yeni nesil savaş uçağının ilk uçuşunun gerçekleştiğine yer verildi.

Amerikan Düşünce Kuruluşu, "Ankara, ülkelere Rusya ve Çin’in üretip sattığı savaş uçaklarına alternatif sunabilecek KAAN jetlerinin bir kısmını ihraç etmeyi planlıyor" diyerek, "Türkiye, daha fazla KAAN jetini havalandırdığında ve filosunda daha fazla F-16 geliştirildiğinde, Ukrayna’ya ikinci el F-16'larla destek verebilir" yorumu yaptı.

KAAN'ın savaşta önemli roller aldığına da dikkat çeken analiz, "KAAN, her türlü havadan havaya muharebe ve havadan yere muharebenin gereksinimleri için üstün kabiliyetlere sahip olmasıyla dikkat çekiyor" ifadeleri içeriyor.

 

KAYNAK: CNN TÜRK
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Şehmus 1 ay önce Şikayet Et
    Ben satılmasından yana değilim ama satılması gerekiyorsa sadece müslüman ülkelere satılsın sana 1 parça vidayı bile vermeyen ambargo uygulayan batı ülkelere satılmasın
    Cevapla
  • ali 1 ay önce Şikayet Et
    ABD hikaye anlatmış karadenize abd donanmasını nasıl sokarım anafikir bu olursa kaan a motor veya diğer konularda yardım ederim sende f 16 ları ukraynaya verirsin sonra yaylalar yaylalar boş beleş
    Cevapla
  • Somalı 1 ay önce Şikayet Et
    NATO hariç tüm ülkelere satılabilir.
    Cevapla
  • Ama Öyleee 1 ay önce Şikayet Et
    Akıllarınca bize rol biçiyorlar ama bunlar şantaj siyasetini iyi yaptıkları için ukraynaya f16'ları VERDİTTİRİRLER... Yakın gelecekte bunu sağlamak için suriyede ya da ırakta bize karşı sahaya yeni kozlar süreceklerdir. Ysni ölümü gösterip sıtmaya razı edeceklerdir.
    Cevapla
  • Ded 1 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan hepsini ters köşe yapıcak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!