Avrupa'da 4 ülkenin yapabildiğini Türkiye tek başına yapıyor! İşte KAAN ve Sadık Kanatları

İngiltere'nin 2018 yılında duyurduğu 6. Nesil savaş uçağı projesinde dikkat çeken özellik KAAN'a uyarlanacak.

GİRİŞ 08.03.2024 13:50 GÜNCELLEME 08.03.2024 13:51
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış
  • Haber7 - ÖZEL / Emir Yücel

Savunma sanayi alanında ülkeler her geçen gün yeni projelerini duyurmaya devam ediyor. 2018 yılında 6.Nesil savaş uçağı yapacaklarını duyuran İngiltere, geliştirecekleri 6. Nesil savaş uçağı için İtalya ve Japonya ile anlaştığını duyurmuştu. 2035 yılında tam faaliyete geçecek ‘Tempest’ projesi için çeşitli farklı ülkeler de Loyal wingman olarak adlandırılan (sadık kanat adamı) projelerini geliştiriyor.

Savaş uçağının kanatlarında uçacak insansız savaş uçakları, asıl savaş uçağının korumalığını yapacak. Böylelikle yüksek maliyetler ile üretilen savaş uçaklarının hem korunması hem de yıpranmaması amaçlanıyor. İnsansız savaş uçakları ve Tempest için toplamda 6 ülke çalışmalarını sürdürüyor.

KAAN 6.NESİLE UYARLANACAK

6. Nesil savaş uçaklarının DNA’sında bulunan takım konseptini 5. Nesil savaş uçaklarına uyarlama hamlesi de Türkiye’den geldi.

21 Şubat tarihinde ilk test uçuşunu gerçekleştiren Milli Muharip Uçağımız KAAN tüm dünyada gündem olmuştu. Büyük yatırımlar ve çalışmalar sonucu ortaya çıkan Milli Muharip Uçağımız 5. Nesil savaş uçağı olmasına rağmen 6. Nesil savaş uçaklarında uygulanacak takım konseptine uyarlanacak.

İngiltere’nin Tempest projesi için çeşitli farklı ülkeler takımı tamamlamaya çalışırken, KAAN’ın takımı ise sadece milli ve yerli olacak.

Milli Muharip Uçağımız KAAN’ın sadık kanat adamları, Baykar tarafından üretilen Bayraktar Kızılelma ve Tusaş tarafından üretilen Anka 3 olacak.

YENİ KAANLAR YERLİ MOTORA SAHİP OLACAK

İlk test uçuşunu başarıyla tamamlayan KAAN’ın yeni üretimleri, gösteriye çıkan ilk uçakla aynı olmayacak. Sürekli geliştirilmeye açık olan KAAN’ın yeni varyasyonlarında yazılımlar farklılaşırken silah sistemlerinde de geliştirme yapılacak.

KAAN’ın yeni varyasyonlarında Milli motor konfigürasyonu kullanılması için de çalışmalar şimdiden başlamış durumda.

 

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 138
  • Erhan Demir 1 ay önce Şikayet Et
    Öncelikle Emeği geçenlere teşekkür ederim yaradanım ayaklarına taş değdirmesin inşallah. Bu iş Vatan Aşkı ve ülke sevdası olmalı içinde bu bayrak Aşkı millet Aşkı ister (ÇİLGİN TÜRKLER GELİYOR) Her alanda yüzde yüz millî olmak inşallah Amin Gençlerimize güvenmek onlara inanmak buda biz Anne babaların paradan daha önemli şeyin Ülkeaşkı vatan aşkı olduğunu Aşılamak ( NE MUTLU TÜRK'ÜM DİY
    Cevapla
  • Adanalı 1 ay önce Şikayet Et
    Bundan 10-15 yıl önce Çin mallarına ne küfürler ettik Çinlileri ne eleştirdik küçük gördük adamlar yapa yapa dünyanın en kaliteli ürünlerini çıkarıp ihracat devi oldular.bugün TOGG,Kaan ve Bayraktar ürünlerinin elbet eksikleri vardır ama bu kalitenin gücün önünü açıyor bize,canı gönülden desteklemek lazım sahip çıkmak lazım.
    Cevapla
  • Biancomare 1 ay önce Şikayet Et
    Kafanın üretiminde 40 İngiliz mühendis çalıştı. Türkiyeyi silahlandırıyorlar. Atak helikopteri İtalyan agusta patenti ile üretiliyor.
    Cevapla
  • Vatan 37 1 ay önce Şikayet Et
    Allah ülkemizin ve emek verenlerin yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Allah emeği geçenlerden razı olsun..
    Cevapla
  • Kriptolara Dikkat 1 ay önce Şikayet Et
    Bakın dikkat edin, her seçim öncesi muhalefetin paralı trolleri tüm muhafazakar sitelerin yorum bölümlerine dadanıyorlar, sürekli hükümeti eleştiren üstüne İslam düşmanlığı içerikli yorumlar yazıyorlar, son 1 aydır yine dadandılar bu siteye, seçimden sonra yok olup gidiyorlar hamam böcekleri. Kaan uçağına bile saldıracak kadar gözleri dönmüş kin ve nefret dolular
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!