Pivet, İsrail'e koşulsuz desteğini geri çekti

Fransa Ulusal Meclis Başkanı Yael Braun-Pivet, 7 Ekim 2023 sonrası "koşulsuz destek" açıklaması yaptığı İsrail'in Gazze Şeridi'nde ayrım gözetmeyen saldırılarında binlerce sivilin ölümünün ardından geri adım attı.

Pivet, İsrail'e koşulsuz desteğini geri çekti
Pivet, İsrail'e koşulsuz desteğini geri çekti
GİRİŞ 07.03.2024 11:56 GÜNCELLEME 07.03.2024 13:36
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Fransa Ulusal Meclis Başkanı Yael Braun-Pivet, Gazze'de yaşanan insani krize ilişkin değerlendirmede bulundu.

İnsani yardımların bir an önce bölgeye ulaştırılması gerektiğini belirten Braun-Pivet, Gazze için ateşkes çağrısı yaptı.

Braun-Pivet, 4 ayı aşkın süredir ayrım gözetmeyen saldırılarını sürdüren ve Gazze'deki insani krizi felaket boyutuna taşıyan İsrail'i koşulsuz desteklemenin mümkün olmadığına işaret ederek, "Koşulsuz desteğimi açıkladığımda İsrail saldırılara karşılık vermemişti." dedi.

"Ayrıca desteğim İsrail devletineydi, Netanyahu hükümetine değil." ifadesini kullanan Braun-Pivet, 7 Ekim 2023'ün üzerinden geçen zamanda Gazze'deki durumun önemli ölçüde değiştiğine dikkati çekti.

Braun-Pivet, "Bugün (Gazze'de) gördüğümüz kesinlikle dramatik ve trajik." şeklinde konuştu.

7 Ekim sonrasında İsrail’e destek veren önde gelen siyasiler arasında yer alan Braun-Pivet, "Bu barbarlık karşısında, dost ülke İsrail ile tam bir dayanışma ve koşulsuz destek içinde olduğumuzu yeniden dile getirmek isterim." demişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 21
  • ümmet 1 ay önce Şikayet Et
    Kendisi yahudi
    Cevapla
  • Orhan sacit koçak 1 ay önce Şikayet Et
    Filistinliler müslüman olduğu için mi koşulsuz destek verdiniz madam pivet(pipet) alışkınsınız müslüman kanı akıtmaya dedelerin dünyada soykırımın mimarı aynı zamanda insanlara nasıl işkence yapılır iyi biliyorsunuz dünyada soykırım madalyası fransaya çok yakışır Cezayirde insanlara yaptığınız soykırım insanlık unutmayacaktır ruandada yaptığınızı soykırımı anlık unutmayacaktır
    Cevapla
  • Cem 1 ay önce Şikayet Et
    O trajediyi sizin de iliklerinize kadar yaşamanız duasıyla ,yahudi köpekleri!
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Asil barbarlik Fransa’dan bilinir afrikada katliamlari dünya tarihine kara leke olarak yazildi silinmez medeniyet dedin tek disi kalmis canavar
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ben bu açıklamayı siyasi manevra olarak görüyorum.İkiyüzlükuk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelecek Partisi'nde restleşmeler! Davutoğlu'ndan ilginç çıkış: Şimdiden ilan etti
Ankara'nın ambargosu İsrail ve dünyayı salladı! Manşeti attılar...