Biden 'Orduya talimat verdim' diyerek son dakika Gazze adımını duyurdu

ABD Başkanı Biden: "Gazze'de 30 binden fazla Filistinli öldürüldü, bunların çoğu Hamas üyesi değildi; binlerce masum kadın ve çocuk öldürüldü." dedi. Biden, orduya Gazze limanında yardım rıhtımı kurulması talimatın verdiğini duyurdu.

GİRİŞ 08.03.2024 06:40 GÜNCELLEME 09.03.2024 09:48
Bu Habere 302 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Biden "Birliğin Durumu" konuşmasını yaptı.

Konuşmasından satır başları şöyle:

"6 HAFTALIK ATEŞKES İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Gazze'de 30 binden fazla Filistinli öldürüldü, bunların çoğu Hamas üyesi değildi; binlerce masum kadın ve çocuk öldürüldü. En az 6 hafta sürecek acil bir ateşkes oluşturmak için durmadan çalışıyoruz. Bu, rehinelerin evlerine dönmesini sağlayacak, dayanılmaz insani krizi hafifletecek ve daha kalıcı bir çözüme doğru ilerlemeyi sağlayacak.

GAZZE'YE GEÇİCİ YARDIM RIHTIMI

Amerika Birleşik Devletleri, Gazze'ye daha fazla insani yardım sağlanmasına yönelik uluslararası çabalara öncülük ediyor.

ABD ordusuna, Akdeniz'de Gazze kıyısında, yiyecek, su, ilaç ve geçici barınak taşıyan büyük gemileri alabilecek geçici bir rıhtım kurması için bir acil durum misyonuna liderlik etmesi talimatını veriyorum.

İSRAİL'E UYARI

Gazze'ye geçici rıhtım ile yardımlar artacak ancak İsrail'in de yardımlara izin vererek ve yardım görevlilerini vurmayarak "üzerine düşeni yapması gerekiyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 302
  • hıghlander 1 ay önce Şikayet Et
    Çin'in, Gazze'de liman sahibi olmasını engelleme endeksli bir hareket.Tabi Çin'e liman olayına yeşil ışık yakan Filistin yönetimini de Gazze'den tahliye etmeye çalışacak.Çözüm: Gazze'liler yardımları alsın,ama sabredebilenler,orayı terketmesin.
    Cevapla
  • Ömer 1 ay önce Şikayet Et
    Yardım Rıhtımı dedikleri, Gazze'deki Filistinlileri , Gazze'den tahliye etme, bir daha geri dônmeme girişimi olmasın?
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Baydın merhametli cennetlik adamsın. Talimat ve takdir senindir.
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Faruk t,sen ne menem bir zavallisin. calistirmayan ve hiç bir tekniğe müsaade etmeyen senin ırkın ve cinsin. ne varsa elinden aldınız.tarlasını, bağını, bahçesini,meyve ağaçlarını, ve dahası yaşadığı yerleri ve evleri. küçük bir araziye milyarlarca insani sikistir,sonrada çalışmıyor de öylemi,sen bir ajansın unutma! , algı ile gazzelileri aşağılayan bir mahluksun.
    Cevapla
  • emrah 1 ay önce Şikayet Et
    Sanki bu salağı dinleyen varmış gibi birde talimat verdim diyor. Zamanı gelince talimat nasıl verilir senin ağababaların hepsi öğrenecek. Az kaldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!