Biden kırmızı çizgisini açıkladı: Netanyahu artık faydadan çok zarar veriyor

ABD Başkanı Joe Biden, Refah'ın kendisi için bir "kırmızı çizgi" olduğunu belirterek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini" söyledi.

GİRİŞ 10.03.2024 08:31 GÜNCELLEME 10.03.2024 14:21
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, MSNBC kanalında yayınlanan bir programa röportaj verdi ve gündemdeki ana başlıkları değerlendirdi.

Biden, Netanyahu'nun Gazze'deki saldırılarının ve bu saldırılarda öldürülen 30 binden fazla sivilin sorumluluğunun ağır olduğunu söyleyerek, bu kadar insanın sadece "Hamas'ın peşinden giderek öldürülemeyeceğini" ifade etti.

"İSRAİL'İ ASLA TERK ETMEYECEĞİM"

"Başbakan Binyamin Netanyahu konusunda sizin kırmızı çizginiz nedir? Bir kırmızı çizginiz var mı? Örneğin Refah'ın işgali bir kırmızı çizgi olabilir mi?" sorusuna ise Biden, "Bu bir kırmızı çizgidir ancak asla İsrail'i terk etmeyeceğim, İsrail'in savunması halen kritik önemde." şeklinde yanıt verdi.

Netanyahu'nun "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini" kaydeden Biden, Gazze'deki ölü sayısının çok fazla olduğunu ve Netanyahu hükümetinin, "sivillerin hayatını nasıl hedef almayacağı" üzerine ciddi şekilde eğilmesi gerektiğini vurguladı.

Amerikalı Müslümanların kendisine yönelik tepkisi de sorulan Biden, "Üzgünler ve onları anlıyorum." dedi ancak soykırıma ortak olduğu yönündeki eleştirilere katılmadığını kaydetti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 43
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bini köşeye sıkışmış hayvan gibi. Biden çok dikkatli dxvranmalı.
    Cevapla
  • hıghlander 1 ay önce Şikayet Et
    Netanyahu manyağına operasyonunu hızlandır,yoksa insanlar daha çok mahvolacak Bıden.!
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Büyük kafir
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Allahın laneti üzerine olsun kafir
    Cevapla
  • Adnan 1 ay önce Şikayet Et
    Bu gidişle lanet biz korkak müslümanlara gelecek
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 1 ay önce Şikayet Et
    Gazzenin işgali daha hızlı ve resmi yollarla olması için liman yeni oyundur.Abd ve israil ortak çalışıyor.İsrail için çalışıyor.Hala uçakları n ile bomba taşıyorsun.Liman inşa edeceğine Mısır sınıırındaki Refah kapısını aç.Deniz ablukasını kaldır.Denizden ve karadan yardımlar gitsin.Gazzeliler evinde tedavi edilsin.Acilen barış ve iki devletli çözüm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi