İsrail yine yardım bekleyenlere saldırdı: 7 ölü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde yardım tırlarının gelişini bekleyen Filistinlileri hedef alan saldırısında 7 kişi öldü, 20'den fazla kişi yaralandı.

GİRİŞ 12.03.2024 10:11 GÜNCELLEME 12.03.2024 12:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde yardım tırlarının gelişini bekleyen Filistinlileri hedef alan saldırısında 7 kişi öldü, 20'den fazla kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'nin doğusundaki Kuveyt Kavşağı yakınında yardım tırlarını bekleyen Filistinlileri hedef aldığını söyledi.

YARDIM BEKLEYEN FİLİSTİNLİLER HEDEF ALINDI

Basal, saldırıda yardım bekleyenler arasında ölen ve yaralananların olduğunu belirtti.

Öte yandan Filistin resmi haber ajansı WAFA'da İsrail'in 158 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Gazze'de Kuveyt Kavşağı yakınında yardım bekleyen Filistinlileri hedef alan saldırıda 7 kişinin öldüğü, 20'den fazla kişinin yaralandığı, yaralıların Şifa Hastanesine kaldırıldığı ifade edildi.

İsrail'e ait savaş uçaklarının, güneydeki Refah kentinin Es-Suudi Mahallesinde bir evi bombaladığı ve yaralananların olduğu aktarıldı.

Ayrıca İsrail'in Han Yunus şehrinin Abasan el-Kebira ve Huzaa bölgelerine de topçu atışı gerçekleştirdiği, çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Aziz 1 ay önce Şikayet Et
    Anca güçleri bunlara yetter yahudilerin . Gerçek bir orduyla inşallah karşılaşırsınız o zaman görürüm İsrail ordusunu. Batının elinden kurtaran müslümanlar oldu, müslümanlarla savaşinca sizi bu sefer kim kurtaracak.
    Cevapla
  • Aziz 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail zavallı olanlara saldırır. İsrail ABD'SIS bir hiç. Arapları 7 gün savaşında yenmişti. Filistin'e gelince ne oldu aradan kaç ay geçti ve bunlar silahsız. Demek İsrail ordusu rezil bir ordu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler