Lübnan'dan İsrail'e füze yağmuru

Lübnan topraklarından bu sabah düzenlenen iki ayrı saldırıda İsrail tarafına 100'e yakın roket atıldığı bildirildi.

GİRİŞ 12.03.2024 10:19 GÜNCELLEME 12.03.2024 12:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Lübnan topraklarından bu sabah düzenlenen iki ayrı saldırıda İsrail tarafına 100'e yakın roket atıldığı bildirildi.

İsrail ordusu, gece yarısından sonra Lübnan'da Hizbullah'a ait olduğu öne sürülen 2 ayrı bölgeye saldırı düzenlendiğini belirtti.

Hedef alınan yerlerin Beka Vadisi'nde yer aldığı ve "Hizbullah'ın hava kuvvetlerine" ait hedefler olduğu ifade edildi.

100'E YAKIN ROKET ATILDI

İsrailli kaynaklar, sabah saatlerinde ise Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine iki ayrı roket saldırısı düzenlendiğini aktardı.

Saldırılarda 100'e yakın roket atıldığı bildirilirken, can kaybına dair bilgi verilmedi.

İsrail ordusu, kısa süre önce işgal altındaki Golan Tepelerine bu sabah roket saldırısı düzenlenen 3 ayrı yerin savaş uçaklarınca vurulduğunu bildirdi.

İsrail ordusu ve Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten beri yaşanan çatışmalarda, 241 Hizbullah mensubu, 49 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas, 12 İslami Cihad mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 11 asker öldü.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Naim 1 ay önce Şikayet Et
    BİNLERCE BEBEK ÇOCUK VE MASUM İNSAN KATLEDİLDİ VE SAKAT BIRAKILDI VE YERLERİNDEN YURTLARINDAN EDİLDİ BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI kim.
    Cevapla
  • Dalın. 1 ay önce Şikayet Et
    Suriye lübnan ürdün mısır hepiniz birer ordu gönderin gazzeye, hamas, el fetih ve islami cihadla birlikte bütün israili ele geçirin. Golanı suriyeye geri verin. Kalan yerleri filistine verin. Ordu kalsın filistin ordusu kurulana kadar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda