Türkiye yaz aylarında Irak'a operasyon başlatacak

Türkiye'nin, terör örgütü PKK'yı daha güneye itmek ve Kalkınma Yolu Projesi'ni güvence altınma almak için, yaz aylarında Irak'ta örgüte yönelik operasyon başlatacağı ifade edildi.

Türkiye yaz aylarında Irak'a operasyon başlatacak
Türkiye yaz aylarında Irak'a operasyon başlatacak
GİRİŞ 14.03.2024 10:08 GÜNCELLEME 14.03.2024 10:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son aylarda, zorlu kış koşullarını fırsat bilen PKK terör örgütü, Irak'taki üs bölgelerimize saldırılar düzenlemişti. Bu saldırılarda çok sayıda askerimiz şehit düşmüş, ardından yapılan harekatlarla örgüte ağır darbeler vurulmuştu.

Bu saldırılar sonrası Türkiye, hem Bağdat yönetimiyle hem de Barzani yönetimiyle diplomatik görüşmelerini artırdı.

YAZ AYLARINDA HAREKAT PLANI VAR

Middle East Eye'a (MEE) konuşan Türk kaynaklar, Türkiye'nin PKK terör örgütünü daha güneye itmek ve Kalkınma Yolu Projesi'ni güvence altınma almak için yaz aylarında PKK'ya yönelik operasyon başlatacağını ifade etti.

PKK'NIN MUSUL'LA BAĞI KESİLECEK

Bu askeri harekat neticesinde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin batı kesimleri hedef alınacak. Operasyon, Ankara'nın müttefiki Barzanilerin partisi Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) kontrolündeki bölgelerin yakınında gerçekleşecek ve PKK'nın Musul'a erişimi kesilecek.

TEK OPERASYONLA İKİ HEDEFE ULAŞMA İSTEĞİ

MEE'ye bilgi veren kaynak, Basra Körfezi'nden Ovaköy'e uzanan 1.200 km'lik otoyol ve demiryolu projesine atıfta bulunarak, "Türkiye'nin amacı çok açık. PKK'nın Metina ve Gara'daki varlığı, Kalkınma Yolu Projesi'ni ciddi şekilde tehdit etme potansiyeli taşıyor. Hem PKK'yı bu iki bölgeden çıkarmak hem de alanı proje inşaatı için güvence altına almak istiyoruz. Her iki hedefe de tek hamleyle ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

BAKANLAR VE MİT BAŞKANI IRAK'TA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi kapsamında bugün Bağdat'ta.

Görüşmede, Erdoğan'ın Irak ziyaretinin planlanması dahil "Bağdat'ın PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmesi, Kalkınma Yolu Projesi ve Dicle'nin ardından Fırat nehrinden de su salınımı" gibi konular masaya yatırılacak.

Türkiye'den Irak'a tarihi teklif! Süpriz kararlar çıkabilir...Türkiye'den Irak'a tarihi teklif! Süpriz kararlar çıkabilir...

ERDOĞAN DA IRAK'A GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2012 yılında Irak'a yaptığı ziyaretten 12 yıl sonra ilk kez resmi temaslarda bulunmak üzere Bağdat'a gidecek. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, "Bu ziyaretin artık zamanı geldi ve nisan bitmeden de olacak." ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Halk 1 ay önce Şikayet Et
    Amerika'nın 1 milyon insanı katlettiği ve Türkiye'nin bu katile destek verdiği ırak mı
    Cevapla
  • Özgürcü 1 ay önce Şikayet Et
    Davulla zurna ile ilan ediyoruz anlamadım gitti.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! İlk 11'ler
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti